Burja na Primorskem: "Rastlinjaki uničeni, proizvodnje zelenjave ni več"

Foto: Shutterstock Fotografija je simbolična.
Foto: Shutterstock Fotografija je simbolična.
"Pozivam vse, da pomagamo kmetom na Primorskem," poudarja Peter Vrisk, predsednik Zadružne zveze Slovenije.
Oglej si celoten članek

Zadružna zveza Slovenije poziva ministrstvo za kmetijstvo, kmetijsko gozdarsko zbornico in vse pristojne inštitucije, da priskočijo na pomoč primorskim kmetom, ki jih je močno prizadela burja in druge neugodne vremenske razmere.

Poudarjajo namreč, da so številni rastlinjaki, tudi povsem novi, uničeni, uničena je tudi proizvodnja zelenjave.

"To dodatno znižuje že tako slabo samooskrbo Slovenije s slovensko kakovostno zelenjavo. Veliko škodo so utrpeli člani tamkajšnje Kmetijske zadruge Agraria Koper, ki je pomembna pridelovalka zelenjave, saj letno odkupi več kot 1.100 ton zelenjave," pojasnjuje Vrisk in dodaja: "Zelenjadarjem moramo priskočiti na pomoč, da čim prej sanirajo nastale razmere in zagotovijo pogoje za nadaljevanje pridelave."

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 06:45 20. Januar 2017.

    Bo kar držalo,pri nas na vasi imamo kmeta,ki ima krave mlekarice(mislim da enih 50 do 60) štriričlanska familija.Pred kmetijo stojita …

  • 22:11 19. Januar 2017.

    ja lej subvencije so jih polenile. danes ce mas kmetijo v lasti in 6 ha si ze bogatas, ce se …

  • 22:06 19. Januar 2017.

    država nima ne denarja, ne prostora, ne nadzora, ne namakalnih mrež, ne politike z vodami, ne denarja za politiko z …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.