Čakajo na odškodnino

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Hiša Ravnikarjevih. Grep že čaka na gradbeno dovoljenje za rušenje, MOL pa še ni plačala odškodnine.
Oglej si celoten članek

Ljubljana. Na bežigrajski izpostavi Upravne enote (UE) Ljubljana so potrdili, da so 28. junija prejeli vlogo za izdajo gradbenega dovoljenja za ureditev dovozne poti do objektov na Koželjevi ulici, za rušitev hiše ter za pripadajočo komunalno, energetsko in krajinsko ureditev, kar bo za Mestno občino Ljubljana (MOL) na odseku Titove ceste do krožišča s Kranjčevo cesto izvedla družba Grep. “Po končanem upravnem postopku bo izdana ustrezna odločba,” je dodala Tatjana Benet, vodja oddelka. Kdaj bodo hišo porušili, tako še ni znano.

MOL čaka UE Ljubljana?
Ravnikarjevi, lastniki hiše, morajo nepremičnine po pogodbi izročiti v 30 dneh po prejemu plačila celotne odškodnine. MOL jim je prvi znesek, 625 tisoč evrov za hišo in zemljišče, nakazala 20. maja, drugega, 74 tisoč evrov za vrtnarijo, pa še ne. “Pogodba še ni overjena,” pravijo na oddelku za ravnanje z nepremičninami MOL, “čakamo odobritev pravnega posla s strani UE Ljubljana”. A Benetova nam je pojasnila, da to ni v njihovi pristojnosti.

Sicer pa je MOL na podlagi pogodbe, po kateri je znesek že plačala, že vložila predlog v zemljiško knjigo za vpis lastništva parcel. Kot smo pisali, MOL poleg odškodnine Ravnikarjevim v zameno za njihove nepremičnine daje tudi nadomestna zemljišča.

Pogoj za Stožice
Odsek Titove ceste od Kranjčeve ulice do krožišča Žale pa že gradita Energoplan (vodilni partner) in Gorenjska gradbena družba. Po terminskem načrtu morata delo končati v 150 dneh od uvedbe v delo, ki je bila 6. junija, torej do 3. novembra. Dokončana Titova cesta je sicer pogoj za odprtje nakupovalnega središča v Stožicah, to pa je predvideno do konca novembra.



Objava popravka


V nadaljevanju v celoti objavljamo popravek, ki smo ga prejeli z bežigrajske izpostave UE Ljubljana.


V zvezi z objavo novinarke Marjete Bogataj v èasniku Žurnal 24 dne 14. 7. 2011 o gradnji dela Titove ceste, vam sporoèamo, da gre za neustrezno interpretacijo našega pojasnila pri odgovoru na drugo vprašanje omenjene novinarke. Vprašanje se je glasilo: »Je UE Ljubljana že overila pravni posel med Mestno obèino Ljubljana in Ravnikarjevimi – pogodbo, ki se nanaša na izplaèilo odškodnine za vrtnarijo Ravnikarjevih? Èe ne, kdaj približno naj bi to bilo overjeno?«
V zvezi z navedenim vprašanjem vam odgovarjamo sledeče:
Vaše drugo vprašanje in naš odgovor se je nanašal na overovitev pogodbe med Mestno obèino Ljubljana in Ravnikarji, zato smo vam odgovorili, da to ni v naši pristojnosti.
Vaše pisanje v èasniku Žurnal 24, pa se nanaša na odobritev pravnega posla v zvezi z navedeno pogodbo. Pravni posel odobri na vlogo Upravna enota Ljubljana in zanj izda ustrezno odloèbo. Vlogo za odobritev smo prejeli 8. 6. 2011. Odloèba bo izdana takoj, ko bo vloga popolna.
Skladno z določbami Zakona o medijih (Zmed) (Ur. l. RS, št. 35/2001) vas prosimo za objavo popravka objavljenega besedila.

S spoštovanjem,

Tatjana Benet, univ.dipl.inž.arh.
vodja oddelka, Izpostava Bežigrad

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.