Čakajo še na prihod Humarjevih otrok

Foto: Žurnal24
V Nepal sta že prispeli Tomaževo dekle in njegova osebna zdravnica. Še vedno čakajo na prihod Tomaževih otrok. Pogreb naj bi bil konec tedna v najožjem družinskem krogu.
Oglej si celoten članek

Po poročanju Dnevnik.si je dogajanje v Katmanduju zavito v precejšnjo tajnost. Tja sta že prispeli Tomaževo dekle in njegova osebna zdravnica Anda Perdan, ki pa sta v slabem duševnem stanju in zavračata komuniciranje z mediji.

Še vedno čakajo na prihod njegovih otrok, ki ju bodo nato odpeljali v bazni tabor pri gori Langtang Lirung. Tam bodo tudi opravili obred v najožjem družinskem krogu. Predvidoma naj bi se to zgodilo konec tedna.

Švicarji se bodo danes še enkrat slišali z alpinistom Vikijem Grošljem in poskušali razvozlati, zakaj se je Tomaževa dejanska lokacija tako razlikovala od tiste, kjer so ga iskali. 

"Bo pa zelo težko karkoli ugibati. Tako ali tako so to stvari, ki Tomažu ne morejo več pomagati, je pa res, da je zelo nenavadno. Še vedno mislim, da je prišlo do pomote pri oceni njegovega šerpe, ki je napačno ocenil, kje se je Tomaž zadnjič javil. Razlika je res velika in nekako si še ne uspemo priti na jasno, kaj se je zgodilo," nam je povedal Grošelj.

Vprašanje je, ali bodo uganko sploh kdaj razvozlali. Zagotovo pa nikoli ne bomo izvedeli, zakaj je do nesreče sploh prišlo. Grošelj je prepričan le v to, da je Tomaž ostal na mestu, kjer je umrl. Nepojasnjeno ostaja tudi, zakaj je bil z obrazom obrnjen proti skali.



Ostal bo pod goro
V spomin Tomažu so včeraj opravili obred v prisotnosti budističnih menihov, danes pa naj bi pod goro nesli še žaro s posmrtnimi ostanki. Postavili mu bodo nepalsko spominsko obeležje, nato pa se od njega za vedno poslovili.

Na spletni strani Facebook je v skupini, posvečeni spominu na Humarja, do danes včlanjenih že več kot 67 tisoč ljudi.

Zadnji počitek želijo na Himalaji
V preteklosti je bilo že kar nekaj Slovencev, ki so se v primeru smrti odločili ostati v Himalaji ali pa jih niso našli. "Najbolj znan primer pa je zagotovo Nejc Zaplotnik. Takrat sem bil tudi sam na tisti odpravi, ko smo iskali Nejca in ga potem tudi pokopali na ledeniku." pravi Grošelj.

Spletna žalna knjiga
Na strani Občine Kamnik so spletno žalno knjigo že objavili. Vanjo lahko vpišete svoje ime, priimek in zadnje sporočilo Tomažu. Na Občini še ne vedo, do kdaj bo spletna žalna knjiga objavljena. Odločitev o tem bodo sprejeli na podlagi odziva ljudi. Glede na številne prve odzive je pričakovati, da bo knjiga ostala odprta kar nekaj časa.

Slovo od Tomaža bodo pripravili tudi njegovi prijatelji skupaj z Občino Kamnik. Ker pričakujejo veliko udeležencev, bo veljal poseben prometni režim.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.