Cankova: Ropal je policist s 25 letnimi izkušnjami, nato si je sodil sam

Foto: Sobotainfo.com rop banke Cankova
Torkov rop banke na Cankovi, ki ga je izvedel policist, je dogodek, ki "po krivici prizadene dobro ime vseh policistov, ki pošteno in predano opravljajo policijske naloge", je v današnjem odzivu poudaril v. d. generalnega direktorja policije Anton Travner. Izrazil je obžalovanje zaradi ravnanja policista, ki da se nikoli ne bi smelo zgoditi.
Oglej si celoten članek

"Iskreno obžalujemo, da je eden od naših zaposlenih tako grobo prestopil mejo zakonitega in dopustnega, kar se nikoli ne bi smelo zgoditi. A v tako številčni instituciji, kot je policija, žal občasno odkrijemo tudi take primere. V slehernem od teh odločno ukrepamo," so v pisnem sporočilu policije povzeli Travnerjevo izjavo.

Ta je izpostavil, da ob takih dogodkih v policiji izpeljejo vse potrebne delovnopravne postopke oziroma nemudoma obveščajo Specializirano državno tožilstvo, ki v primeru kaznivih dejanj prevzame nadaljnje postopke. Tudi ob tokratnem primeru ropa na Cankovi, ki ga je izvedel policist, zaposlen v enotah murskosoboške policijske uprave, se je v preiskavo dogodka že vključil poseben oddelek specializiranega tožilstva.

"Takoj po dogodku sem odredil tudi strokovni nadzor na področju organiziranja kadrovskih ukrepov, preiskovanja kaznivih dejanj in zagotavljanja notranje varnosti v policiji na Policijski upravi Murska Sobota, da se ugotovijo tudi vsa ostala dejstva in okoliščine," je še poudaril Travner.

Travner je v izjavi za javnost poudaril, da si v policiji z različnimi ukrepi stalno prizadevajo za preprečevanje odklonskih dejanj v najširšem smislu, tako z različnimi preventivnimi programi ozaveščanja in pomoči zaposlenim, kot tudi s sistemom zagotavljanja notranje varnosti. "Ni policije na svetu, ki se s takimi primeri ne bi srečevala, ključno pa je, da sistem odgovorno in brez sprenevedanja odreagira in anomalije tudi odpravi. Naj samo še dodam, da sočustvujem z družino pokojnega policista in poškodovanemu občanu želim čim prejšnje okrevanje," je še dodal.

Kot je na današnji novinarski konferenci pojasnil direktor murskosoboške policijske uprave Damir Ivančić, je policist, ki je po begu s kraja ropa in pretepu z občanom, ki ga je skušal ujeti, storil samomor. Moški je v policiji delal več kot 25 let, pred dvema letoma pa so zoper njega uvedli notranje-varnostni postopek zaradi "domnevnih odklonskih ravnanj, ki so bila posledica njegovega osebnega stanja in prezadolženosti". Dvakrat so ga napotili na zdravstveni pregled, na svetovanja, nudili so mu tudi psihosocialno pomoč.

Lani so na policijski upravi zdravniško komisijo prosili za oceno njegove zmožnosti za delo policista. Napotili so ga na zdravljenje, sredi marca letos pa je zdravniška komisija odločila, da je zmožen za opravljanje nalog policije, je danes še povzel Ivančić.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 17:45 10. Junij 2020.

    Ropar s 25 letnimi izkušnjami ! ?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.