"Čas je, da narod vzame pravico v svoje roke"

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Protestniki so hoteli na Trg republike pripeljati prikolico s kravo, a jim je to preprečila policija.
Oglej si celoten članek

Ljubljanski Trg republike so znova zasedli protestniki. Opozarjajo na slabo stanje v državi in revščino ter zahtevajo lepšo in pošteno prihodnost. K protestu je sicer na družbenem omrežju Facebook pozivala skupina, imenovana Protivladna demonstracija. Posamezniki so se na protest v Ljubljano pripeljali tudi z dvema traktorjema.

Za kravo prepovedano

Traktorja, eden od njiju je imel tudi prikolico, na kateri je bila figura krave, so policisti ustavili že na Dunajski cesti, prikolica s kravo pa je nato obstala blizu pravoslavne cerkve v Ljubljani.

Kot so pojasnili na policijski postaji Ljubljana, so policisti opravili le redno kontrolo.

Skromna udeležba

Na facebook strani, ki je vabila na protest, je udeležbo sicer potrdilo 790 ljudi, na trgu pa se je zbralo veliko manj ljudi. Po nekaterih ocenah se jih je zbralo med 50 in 100, pred parlamentom pa so izrazili tudi svoje zahteve. Med drugim zahtevajo dekriminalizacijo državljanov na nivo politične odgovornosti. Prepričani so, da kriminalne in politične združbe vladajo Sloveniji, in politiki očitajo, da je nastavila svoje ljudi, ki so okradli narod. "Ostali bomo brez pokojnin in brez sociale," so poudarjali in med drugim opozorili tudi na problem izbrisanih.

Vladajoča politična elita po mnenju protestnikov "načrtno ubija ljudstvo že 22 let", zato so se odločili, da je čas, da narod vzame pravico v svoje roke.

Jutri znova protest

Izraz protesta se ponovno obeta tudi v petek, ko ob državni proslavi pred dnevom samostojnosti in enotnosti v Cankarjevem domu organizatorji Protestivala napovedujejo še svojo ljudsko proslavo, je povedal eden od podpornikov Protestivala Matija Solce. Ob tem politike vabijo na čaj ter soočenje z ljudmi. Po besedah Solceta so namreč politiki preveč oddaljeni od ljudstva in njihove realnosti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 06:51 20. December 2013.

    čudno, da ji daješ še 3 mesece časa.....nikoli ne bo dovolj ljudi za štrajk, če ne bodo ljudje podkupljeni in …

  • 22:28 19. December 2013.

    Policaji so očitno postali specialisti za veterino. Včeraj so popisovali svinje, a ne tistih velikih na nasprotni strani, danes pri …

  • 22:24 19. December 2013.

    Zdaj se pa v Žurnalu enkrat odločite!!!! Al bomo čitali novice al reklame?????????

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.