"Čas za igrice se je nepovratno iztekel!"

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Bratuškova napoveduje, da če na kongresu ne bo zmagala, bo vlado moral sestaviti nekdo drug.
Oglej si celoten članek

Po včerajšnji napovedi kandidature Zorana Jankovića za predsednika stranke PS se je oglasila tudi Alenka Bratušek, ki pravi, da je kongres stranke predmet številnih špekulacij ravno v obdobju, ki zahteva njeno popolno osredotočenost na druge zadeve.

Predsednica stranke in vlade ali nič

"Nujna posledica moje odločitve je, da bo po 19. oktobru funkcija predsednika vlade in funkcija predsednika vodilne vladne stranke – tako kot praktično povsod v demokratični Evropi – združena v eni osebi. Če to ne bom jaz, ker v stranki ne bi imela zadostne podpore, potem bo moral poskušati sestaviti vlado nekdo drug. To je dejstvo," je v odzivu na kandidaturo Zorana Jankovića za predsednika stranke PS zapisala Alenka Bratušek.

Dodala je, da nihče ne sme imeti iluzij, da bi lahko volilni kongres stranke uporabil za vzvod, s katerim bi si podredil predsednico vlade RS ali kako drugače dosegel cilj, ki mu ga pred tem ni uspelo doseči.

Vsa energija in pozornost drugje

"Očitno je, da bodo nekatere pomembne odločitve pri nas v prihodnjih dneh sovpadale: z vidika Slovenije je strankarska odločitev videti manj pomembna, saj se jih bo zvrstilo še nekaj za državo in državljane veliko težjih in pomembnejših. Prav te so trenutno in v prihodnjih dneh moja največja skrb: kako učinkovito sanirati banke, kako potrditi vzdržen proračun, kako z mrtve točke spraviti razvojni in investicijski ciklus, kako premakniti Slovenijo v prihodnost ... In prav temu bom s sodelavci v prihodnjih tednih posvečala vso energijo in pozornost," pravi Bratuškova in dodaja: "Zaradi vsega tega bi moralo biti vsem jasno: čas za igrice se je nepovratno iztekel!"

Po njenem mnenju "smo namreč vsi imeli dovolj časa za premišljeno odločitev in za tehtanje o tem, kaj v tem trenutku in položaju najbolj koristi Sloveniji".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 27

  • mph
    20:24 3. Oktober 2013.

    Opa, Klobo je prišel iz zdravljenja in takoj nehal jemati zdravila .... :-)) Zakon bi moral dati kot obvezo reden …

  • 16:41 3. Oktober 2013.

    Jankovićevi strici Kučan, Toš in Bučar v Slonu<br /><br />je pa res hudo pri tardečih , kominterna dela noč in …

  • 16:35 3. Oktober 2013.

    Kongresa Pozitivne Slovenije ne bo !!!!!<br /><br />USRALI SO SE PINGVINI, USRALI, SRDI PO CELI LJUBLJANI !!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.