Časa le še do 19. ure

Foto: Žurnal24 (Foto: Zurnal24)
Vsi, ki hočejo kandidirati na letošnjih lokalnih volitvah, lahko vloge oddajo le še danes do 19. ure.
Oglej si celoten članek

Rok velja tako za tiste, ki nameravajo kandidirati za županska mesta, kot za kandidate za občinske svetnike.

 Danes je tako tudi zadnji dan, ko lahko volivci na upravnih enotah še izrazijo podporo za neodvisne liste in posameznike, ki niso strankarsko vezani oziroma želijo na volitvah nastopiti kot neodvisni kandidati.

Potrditve ali zavrnitve kandidatur bodo znane najpozneje do 21. septembra. Štiri dni zatem, 25. septembra, bodo seznami potrjenih kandidatur in list kandidatov tudi javno objavljeni.

Morebitne pritožbe zoper odločbe volilnih komisij bo reševalo upravno sodišče, kjer bodo v ta namen organizirali dežurno službo. Sodišče pa bo moralo odločiti v 48 urah.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.