Časar bo priletel v Slovenijo

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Nekdanji predsednik uprave bo po neuradnih informacijah danes iz pripora v Parizu priveden v Slovenijo.
Oglej si celoten članek

Nekdanji predsednik uprave Luke Koper Robert Časar bo po neuradnih informacijah danes iz pripora v Parizu priveden v Slovenijo. Predvidoma bo na brniško letališče Jožeta Pučnika priletel s francoskim letalskim prevoznikom Air France ob 11.30.

Koprsko okrožno sodišče je že minuli teden prejelo odgovor francoskih pravosodnih organov, da soglašajo s predajo Časarja. O tem je obvestilo slovensko Generalno policijsko upravo, ki bo zagotovila prevzem obsojenca.

Zloraba položaja

Nekdanji predsednik uprave Luke Koper je bil pravnomočno obsojen zaradi zlorabe položaja in nedovoljenega sprejemanja daril v povezavi z nepremičninskimi posli z Luko Koper. Obsojen je bil na pet let in devet mesecev zapora, a se 14. marca lani ni zglasil v zaporu na Dobu. Policija je za njim razpisala tiralico in izdala evropski priporni nalog.

Po enem letu so ga policisti s pomočjo Interpola izsledili v Dominikanski republiki, ki ga je izgnala v Francijo.

Časar je v priporu v Parizu od začetka meseca. Na pariškem prizivnem sodišču je izrazil željo po hitri vrnitvi v domovino in pojasnil, da so razmere v tamkajšnjem zaporu slabe.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:40 18. Marec 2015.

    kje je SDS, da ga razglasi za političnega zapornika?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.