Časar najel fiktivne varnostnike

Foto: Žurnal24 Robert Časar in eden od bivših članov uprave Luke naj bi sklenila pogodbo za fik
Ovadbe. Nekdanji predsednik uprave Luke Koper naj bi družbo olajšal za 76.500 evrov.
Oglej si celoten članek

Kaznivo. Koprski kriminalisti so tožilcem ovadili nekdanjega predsednika uprave Luke Koper Roberta Časarja in nekdanjega člana uprave, po naših podatkih gre za Alda Babiča, ki naj bi zlorabila svoj položaj. V Luki Koper ovadb ne komentirajo. "Izjav ne dajemo," je bil kratek predstavnik za stike z javnostmi Sebastjan Šik iz Luke Koper.

Fiktivno varovanje
Ovadena naj bi z gospodarsko družbo – po neuradnih informacijah gre za družbo WTM – sklenila pogodbo o sodelovanju na področju varovanja, čeprav je imela Luka Koper za to dejavnost že organizirano svojo službo. Policisti so ovadili tudi pooblaščeno osebo iz družbe WTM. "Pojma nimam, kaj se dogaja," je bil kratek Mirko Slukan, v Luki pogodbeno zaposlen kot zunanji sodelavec za področje varovanja.

Nekdanji vodja varnostne službe, zdaj vodja službe za varstvo pri delu Nevijo Frank pa je povedal, da v poslovanje omenjene družbe ni bil vključen in je zanjo prvič slišal med kriminalistično preiskavo.

Najmanj 24 računov

Družba za varovanje, ki ni registrirana za izvajanje varovanja in tudi nima licence, je Luki Koper izstavila najmanj 24 računov za fiktivne storitve, so zapisali policisti. S tem naj bi bila Luka Koper oškodovana za 76.500 evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.