Častnik slovenske vojske dlje časa kradel v službi

Foto: Anže Petkovšek Častna straža
Foto: Anže Petkovšek Častna straža
Zaposleni v Slovenski vojski, šlo naj bi za pripadnika s činom stotnika, naj bi zakrivil več velikih tatvin.
Oglej si celoten članek

Obveščevalno varnostna služba obrambnega ministrstva je sprožila preiskavo glede ravnanja pripadnika vojske, zaposlenega na vojaškem delovnem mestu v direktoratu za obrambne zadeve. Šlo naj bi za pripadnika s častniškim činom stotnika.

Zaradi uvedene preiskave so ga premestili

Pripadnik Slovenske vojske je bil zaposlen na vojaškem delovnem mestu v Direktoratu za obrambne zadeve. Zaradi uvedene preiskave so ga premestili v enoto Slovenske vojske. Zoper njega so februarja na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru podali kazensko ovadbo za veliko tatvino v povezavi s 54. členom kazenskega zakonika, ki določa nadaljevalno kaznivo dejanje, s katerim si pridobi korist ali povzroči škodo. 

Ni oškodoval ministrstva

Njegovo odgovornost za očitana ravnanja bo ministrstvo ugotavljalo tudi v delovnopravnem oziroma disciplinskem postopku. Na ministrstvu so pojasnili še, da v konkretnem primeru ni šlo za oškodovanje ministrstva, temveč za drugo kaznivo dejanje, zneskov tatvin denarja niso razkrili.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:30 19. Februar 2024.

    sigurno kakšen janšev podpornik,ti so največji lopovi kot firer sam

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.