Če bi Obama pohvalil prsi ...

Foto: Saša Despot Slovenija 09.01.2013 Jerko Cehovin, Matjaz Zanoskar, svet stranke Pozitivna Slov
Komunikacija. Resnično me zanima, kaj bi župan 
Popovič dejal novinarki, če bi bila moški.
Oglej si celoten članek

Konec septembra je koprski župan Boris Popovič na eno od novinarskih vprašanj pred sodiščem odgovoril takole: "To poročilo je umetno napihnjeno, verjetno z nekim razlogom, tako kot se na primer umetne ženske prsi napihujejo z nekim razlogom. [...] To bo jasno v kratkem. Spremljajte. Moja žena vas je pohvalila, vaše prsi so perfektne." Ne, novinarka ga ni spraševala, kaj meni o njenih prsih ali njihovi pristnosti. Vprašala ga je, kaj pričakuje od poročila. Odgovor je povedal "on the record", pred več mikrofoni, v kamero RTV Slovenija. Ko se je na Twitterju nekdo obregnil ob izjavo, je Popovičev svetovalec Sebastjan Jeretič dejal, da jo razume kot zrcalo, postavljeno novinarki, da bi razumela, kako njeno delovanje učinkuje na ljudi in kaj doživljajo njene žrtve. Če bi upoštevali vse okoliščine, naj bi bila torej Popovičeva seksistična pripomba povsem upravičena. Odlično. Še več, Jeretiču, ki za občino (in z denarjem občanov) ureja portal Ekoper.si, se je zdelo, da je iz omenjene izjave vredno narediti poseben prispevek in ga objaviti na kanalu tega istega portala na YouTubu.

Prav v zvezi z retoriko koprskega župana je strokovnjak Miro Kline še pred primerom "napihnjene prsi" dejal, da je politična kultura pri nas dosegla dno. Pa nisem prepričana, ali gre res za dno. To smo verjetno mislili že, ko je Pavel Rupar v parlamentu odrejal pregled mednožja Majde Širca in Majde Potrata. Med drugim je pred kratkim tudi bohinjski župan Franc Kramar, ko sva govorila po telefonu, namesto mašila (pa ne zlonamerno) uporabil kar "ja, je**** mater!". A če se vrnem k Popoviču in Ruparju. Ameriški predsednik Barack Obama je spomladi na neki prireditvi kalifornijsko generalno državno tožilko pohvalil, da je daleč najlepša državna tožilka v državi. Čeprav je iz vesolja vidno, da je želel biti všečen in ji polaskati s komplimentom, je bil deležen kritik, da gre za seksistično izjavo in se je pozneje zaradi tega celo opravičil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.