Če ne bo delal SCT, bo Primorje

Foto: Žurnal24 Dars je že poostril nadzor, da gradbinci ne bi varčevali pri materialih. (Foto:
Dars. Računajo, da bo odsek Peračica–Podbrdo odprt pred sezono.
Oglej si celoten članek

“Če glavni izvajalec SCT na predoru in viaduktu Ljubno ne bo nemudoma začel dejavnosti, bo Dars izpolnitev pogodbenih obveznosti zahteval od pogodbenega partnerja Primorja, ki gradi nov viadukt Peračica,” pravijo na Družbi za avtoceste v Republiki Sloveniji (Dars). SCT je pred več tedni namreč prekinil dela na 260-metrskem predoru in 118-metrskem viaduktu. Zadnji pogodbeni roki za dokončanje celotnega 2,4 kilometra avtoceste med Peračico in Podtaborom se iztečejo konec avgusta, a na Darsu trdijo, da delajo vse, da bi odsek lahko predali prometu še pred glavno turistično sezono.

Vprašljivost materialov
Nekateri viri tudi opozarjajo, da bi lahko SCT zaradi krize, v kateri se je znašel, pri gradnji “varčeval z materiali”. A Marjan Koler z Darsa pravi, da so tudi s strani pogodbenega nadzornega inženirja poostrili nadzor nad kakovostjo izvedbe del na projektu hitre ceste Izola–Koper. Ker pa SCT na gradbiščih predora in viadukta Ljubno trenutno ne dela nič, tam nadzora nad vgraditvijo materiala trenutno ne izvajajo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.