Če ste družina, preverite ugodnosti

Foto: Borut Hočevar
Foto: Borut Hočevar
Vozovnice. Cenejše so za študente, seniorje in družine. Različne cene veljajo ponekod v različnih delih sezone.
Oglej si celoten članek

Na avstrijski Osojščici, kjer običajna dnevna vozovnica za odrasle v redni prodaji stane 39,50 evra, za otroke letnika 1998 in mlajše pa 19,50 evra, je mogoče kupiti tudi paketno družinsko vozovnico. Tako dva odrasla in dva otroka za vse štiri vozovnice skupaj odštejejo 113 evrov; prihranek torej znaša pet evrov. Če ima družina še tretjega otroka, ta smuča brezplačno.

Bodite pozorni na datume

Manj denarja boste odšteli tudi, če boste kupili večdnevne smučarske vozovnice. Sedemdnevna vozovnica za odrasle na Osojščici tako stane 210 evrov, medtem ko bi za sedem posamičnih kart odšteli skoraj 280 evrov.

Preden se odpravite na smučarski dopust, preverite tudi datume. V nasprotju s slovenskimi smučišči, kjer so cene vozovnic vso sezono enake, za tujino to ne drži nujno. Tako ima na primer dnevna vozovnica v Cortini d'Ampezzo tri različne cene: v predsezoni, ki bo trajala do 22. decembra, stane 36 evrov, v običajni sezoni (med 6. januarjem in 2. februarjem ter od 17. marca) bo stala 40 evrov, v visoki sezoni, to je med božično-novoletnimi prazniki ter med 3. februarjem in 16. marcem, pa 45 evrov.

Študenti na študentski servis

Poleg popustov, ki jih študentom neposredno ponujajo nekatera smučišča, ti lahko ugodnejše vozovnice kupijo tudi na študentskih servisih. “Smučarske vozovnice veljajo do konca sezone 2014 in veljajo na smučišču skupaj z dokazilom o statusu študenta oziroma dijaka za leto 2012/13,” pravijo pri e-Študentskem servisu. Vozovnice za smuko na Krvavcu ali Rogli med tednom tako za aktivne člane servisa znašajo 19 evrov, tiste, ki veljajo tudi ob sobotah in nedeljah, pa 23,50 evra.

S popusti tudi starejši

Na Mariborskem Pohorju bodo ženske, rojene pred koncem leta 1957, in moški, rojeni pred koncem leta 1952, za dnevno vozovnico odšteli 3,50 evra manj od preostalih. V Kranjski Gori med tako imenovane seniorje spadajo vsi starejši od 58 let, vozovnica pa je zanje štiri evre cenejša. Nekoliko bolj “strogi” so na Osojščici in Mokrinah; tam so seniorji šele smučarji letnika 1947 in 
starejši.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.