Če vidite policijsko vozilo, se ustavite in umaknite

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24
Zaradi kolesarske Dirke po Sloveniji bodo od četrtka, 13. junija 2013, do nedelje, 16. junija 2013, zaprte nekatere ceste, in sicer v četrtek v Ljubljani, v petek na relaciji Kočevje-Višnja Gora, v soboto na relaciji Škofja Loka-Vršič in v nedeljo na relaciji Brežice-Novo mesto.
Oglej si celoten članek

Kje bodo zapore?

V četrtek, 13. 6. 2013, bo od 16.30 v Ljubljani popolna zapora na naslednjih cestah: Slovenska cesta od križišča Šubičeva-Slovenska cesta proti Aškerčevi cesti, Zoissova cesta, Karlovška cesta, Dolenjska cesta do križišča z ulico Knezov štradon, Predor pod Gradom, Krekov Trg, Ciril Metodov trg, Stritarjeva ulica, Wolfova ulica; zato pričakujemo zgoščen promet na vseh okoliških ulicah in obvozih. Promet bo oviran predvidoma do 21. ure.

V petek, 14. 6. 2013, bo ob 12.30 start 2. etape v Kočevju. Promet bo od 12. ure oviran na relaciji Kočevje-Štalcerji-Petrina-Osilnica-Kočevska Reka-Kočevje-Žužemberk-Šentvid pri Stični-Ivančna Gorica-Polževo-Višnja Gora. Predviden konec 2. etape bo v Višnji Gori ob 16.30.

V soboto, 15. 6. 2013, bo v Škofji Loki ob 11.15 start 3. etape. Promet bo od 11. ure oviran na relaciji Škofja Loka-ŽeIezniki-Sorica-Petrovo Brdo-Bača pri Modreji-Most na Soči-Tolmin-Idrsko-Livek-Tolmin-Kobarid-Bovec-Vršič. Cilj 3. etape bo predvidoma ob 16. uri na Vršiču.

V nedeljo, 16. 6. 2013, bo v Brežicah ob 12. uri start 4. etape. Promet bo oviran od 11.45 na relaciji Brežice-Krško-Brestanica-Studenec-Bučka-Šentrupert-Trebelno-Karteljevo-Novo mesto-Šentjernej-Novo mesto. V Novem mestu bo promet oviran v Ločni, Bršljinu in Šmihelu. Predviden zaključek bo ob 16. uri v Novem mestu na Glavnem trgu.

Ustavite in umaknite se, če opazite policijsko vozilo

Na zgoraj navedenih relacijah bo prihajalo do kratkih popolnih zapor odsekov cest. Policija zato vse udeležence v cestnem prometu poziva, naj zaradi varnosti udeležencev prireditev in lastne varnosti dosledno upoštevajo odredbe policistov in navodila rediteljev.

Udeležence opozarjajo tudi na prometna pravila v primeru, ko opazijo policijsko vozilo, ki uporablja rdeče-modro svetilko ter zvočne znake. Svetujejo jim, da ustavijo in se umaknejo z vozišča, razen če jim policist ne odredi drugače. "Vozniki smejo vožnjo nadaljevati šele, ko odpeljejo mimo vsa vozila v koloni, vključno z vozilom, ki uporablja rdeče-modro svetilko, in vozilom organizatorja z napisom Konec kolesarske dirke. Določba velja tudi za pešce, ki se morajo umakniti z vozišča," so zapisali na spletni strani policije in dodali, da vsem voznikom svetujejo, naj v času dirke uporabljajo vzporedne ceste.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.