"Če zapreš oči misliš da si v Mugellu"

Foto: Bralec
Foto: Bralka
Voznika avtomobila je zmotilo parkiranje motoristov na zelenici ob Blejskem jezeru, ob parkirninah za vozila, ki znašajo med 0,5 in dva evra na uro. A pristojni odgovarjajo, da motoristi niso ostali nekaznovani, saj takšno parkiranje po občinskem odloku ni dovoljeno.
Oglej si celoten članek

"Parkiranje na Bledu je res ena navadna katastrofa," je prepričan bralec, ki so ga zmotili parkirani motorji na zelenici neposredno ob jezeru. "Pravzaprav moraš povsod plačati, četudi 'samo' pet evrov na dan." 

PREBERITE ŠE: 

V soboto minuli teden je posnel fotografije parkiranih motorjev ob jezeru. "Zadnje čase opažam, da, če imaš motor, to ni problem," je jezen. "V Mlinu motorji parkirajo sredi zelenice, tik ob jezeru, brez plačila, redarjev pa še od daleč ni videti. Ne samo, da parkirajo, hrupno navijajo motorje. Če zapreš oči misliš da si v Mugellu."      

Na zelenici je prepovedano

Pri Medobčinskem inšpektoratu in redarstvu občin Bled, Bohinj in Železniki pojasnjujejo, da je v parku, na drugi javni zeleni površini ali na drugi javni površini po občinskem odloku prepovedano parkirati, predpisana globa za prekršek pa je sto evrov.      

"V kritičnem času, ki ga navajate, je redarstvo obravnavalo več kršiteljev voznikov motornih koles," poudarja Primož Lah iz blejskega redarstva. "Trditev, da motoristov ni nihče preganjal, ni točna."     Foto: Bralec Motoristi na Bledu

Tudi motoristi imajo svoja parkirna mesta

Dodaja, da je za parkiranje motornih koles na Bledu predvidenih več deset parkirnih mest na različnih lokacijah.    

Podatkov o tem, koliko ukrepov je bilo izrečenih zoper voznike zaradi parkiranja v nasprotju z zakonom ali odlokom, sicer ne zbirajo, niti za motoriste niti za voznike avtomobilov. 

Parkiranju avtomobilov je na Bledu sicer namenjenih 15 plačljivih parkirnih mest, s parkirnino med 0,5 in dvemi evri na uro. Občina Bled iz tega naslova pobere letno okoli pol milijona evrov in kar dvakrat več kot pred petimi leti. 

Foto: Žurnal24 (vir: Občina Bled) Pobrane parkirnine na Bledu

dezurni@zurnal24.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 13

  • 09:38 18. September 2016.

    Kdor misli,da je samo Bled "katastrofa" naj se pripelje v Maribor ! Tukaj parkirajo povsod ,kjer ni kakšne naravne ali …

  • 09:25 18. September 2016.

    Točno tako, pravi slovenček, briga se za druge namesto za svojo faušlivo-zavistno posrano rit.....:)

  • 08:09 18. September 2016.

    Blejci se že več kot štirideset let prepirajo o obvoznici, tako kot so se Ločani,ki so jih prehiteli. V Ljubljani …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.