Čebelarjenje je in

Foto: Žurnal24 Ob množici novopečenih čebelarjev bo brenčanja čebel na travnikih in v sadovnjak
Začetniki. Na tečaju za čebelarje skoraj 80 udeležencev.
Oglej si celoten članek

Da v Beli krajini vsakega večjega kraja ne bi krasil tudi kakšen čebelnjak, se po besedah Vlada Auguština, predsednika Čebelarske zveze Bele krajine, ni bati. Skupaj z javno svetovalno čebelarsko službo so namreč pripravili tečaj za čebelarje začetnike, ki se ga udeležuje skoraj 80 slušateljev.

"Na predavanjih se bodo v 35 urah poučili o zgodovini čebelarstva, biologiji čebele, čebeljih pašah, tehnologiji čebelarjenja, boleznih čebel in dobri čebelarski praksi. Teoretično znanje pa bodo spomladi preizkusili v praksi," je povedal Auguštin.

Tako veliko zanimanje za čebelarstvo je po Auguštinovem mnenju tudi posledica njihovih dveh uspešnih projektov, sofinanciranih z evropskim denarjem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.