Čedalje več nakupujemo prek spleta

Foto: Žurnal24 Že 28 odstotkov Slovencev nakupuje prek spleta.
Čedalje več Slovencev nakupuje prek spleta. Večina si tako poišče nove knjige, filme, glasbo in programsko opremo.
Oglej si celoten članek

Tudi v začetku letošnjega leta se je v Sloveniji spletno nakupovanje povečevalo. Do marca je prek spleta nakupovalo že 28 odstotkov posameznikov, kar je šest odstotkov več kot v enakem obdobju lani.

Najpogostejši nakup: filmi, glasba, knjige
Skoraj polovica kupcev se je prek spleta odločalo za nove filme, glasbo, knjige, revije in programsko opremo. 39 odstotkov jih je nakupovalo obleke in športno opremo, 35 odstotkov pa dobrine za gospodinjstvo. Slaba tretjina se je odločala za nakup oziroma naročanje potovanja ali počitniške nastanitve. Očitno smo Slovenci zadovoljni z našimi ponudniki, saj je 84 odstotkov spletnih kupcev nakupovalo pri spletnih ponudnikih iz naše države.

Praktično, enostavno, ceneje
Sodeč po raziskavi Statističnega urada največ, kar dve tretjini, posameznikov pritegne praktičnost takega nakupovanja. 64 odstotkov spletnih kupcev se je za spletni nakup odločilo tudi zaradi nižjih cen in gotovosti glede pravnih pravic ter jamstev, veliko pa jih je navdušenih tudi nad enostavnim postopkom nakupa. Splet omogoča tudi nakup blaga ali storitev, ki jih sicer v številnih krajih ni na voljo in čedalje več ljudi se tudi zato odloča za spletni nakup.

Malo napak
Le sedem odstotkov kupcev je v zadnjem letu med postopkom naletelo na težave: najpogosteje je šlo za počasnejšo dobavo blaga oziroma storitve od navedenega roka, dostavo napačnega ali poškodovanega blaga, tehnične težave in tudi prevare.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.