Čeferin z ovadbo nad Jerajevo

Foto: Benjamin Kovač
Foto: Benjamin Kovač
Razlog. Razkritje transakcij Jureta Jankovića.
Oglej si celoten članek

Odvetnik Jureta Jankovića Aleksander Čeferin je vložil kazensko ovadbo zoper Alenko Jeraj (SDS), predsednico parlamentarne komisije, ki preiskuje nepremičninske posle v Mestni občini Ljubljana. Čeferin meni, da so podatki o transakcijah Jureta Jankovića – ta je 9. in 10. aprila 2009 s svojega računa določenim podjetjem in posameznikom nakazal 668 tisoč evrov – prišli prav iz komisije.

Jerajeva pravi, da teh podatkov nista posredovali niti ona niti komisija in da so vsi dokumenti, ki so jih v komisiji dobili, pod ključem. Na vprašanje, ali se ji zdi naključje, da so ti podatki prišli v javnost prav v trenutku, ko se Juretov oče in ljubljanski župan Zoran Janković odloča, ali bi kandidiral na volitvah 4. decembra, pa odgovarja: “V naključja ne verjamem, a podatki niso prišli iz naše komisije.” Državni organi morajo parlamentarnim preiskovalcem sicer dostaviti vse podatke, ki jih ti zahtevajo.

Vnovič zaslišan v sredo?

Komisija je želela jutri še enkrat zaslišati Jureta Jankovića, a ga zaradi izredne seje državnega zbora ne bodo mogli, zato so zaslišanje prestavili na sredo. Ali bo prišel, še ni znano, saj ni dvignil vabila, pravi Jerajeva. Tokrat naj bi bil v ospredju posel s Hotelom Cubo nasproti Drame. Poleg njega naj bi zaslišali zastopnika hotela Boštjana Trstenjaka in Denisa Pereta, ki je 9. aprila od Jankovića prejel 120 tisoč evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 18:22 14. Oktober 2011.

    vojaška sodišča so rešitev....ta civilna sodišča pa nasploh naša so štala...kdo je bil je videl ,..vse kupiš za denar

  • 16:14 10. Oktober 2011.

    Slovenija je res prava štala. Samo goveda nismo vsi.

  • 07:52 10. Oktober 2011.

    Če je kaj pravice na svetu in našem Slovenistanu mu tudi Čeferin ne more pomagati.Je pa res, da špekulanta Zokića …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.