Cel seznam ugodnosti

Foto: Andraž Sodja Gorenjska 02.12.10, hisna preiskava pri kordezu, kordez, foto: andraz sodja
Zlorabe bančnega sistema. Policija jih preiskuje že dobri dve leti.
Oglej si celoten članek

Preiskave. Kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) in neuradno tudi preiskovalci vsaj še treh policijskih uprav v državi v zadnjih dveh letih intenzivno preiskujejo domnevno sporno poslovanje Factor banke, Probanke in Nove Ljubljanske banke.

Začeli že sami


Guverner Banke Slovenije (BS) Boštjan Jazbec je pred dnevi sicer razkril, da je BS do zdaj na policijo podala že šest prijav zoper Factor banko in Probanko, ki sta se znašli v postopku likvidacije. A v policijskih vrstah so dodali, da so se preiskovanja poslov bank sami lotili že precej prej, ko je ukrepala BS. "V zadnjem obdobju smo prejeli več prijav o sumih nepravilnosti pri poslovanju posameznih bank in drugih vpletenih gospodarskih družb, v katerih je šlo največkrat za sume zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarskem poslovanju, denimo za zlorabe trga finančnih instrumentov in druga korupcijska kazniva dejanja," so pojasnili na policiji.

Ugodno in nezavarovano

Kriminalisti naj bi obravnavali vsaj sedem prijav različnih domnevno koruptivnih primerov bančnih posojil. Neuradno naj bi policija po dosedanjem preverjanju odkrila in sestavila že cel seznam podjetij, poslovnežev in celo politikov, ki naj bi si pri vsaj treh bankah v državi zagotovili posojila po do dvakrat ugodnejši obrestni meri, kot velja za preostale stranke teh bank. Kredite, namenjene za osebne poslovne načrte gospodarstvenikov, naj bi banke podeljevale povsem nezavarovano. Poslovnežem, torej bankam, ni bilo treba zastaviti svojega premoženja, ki bi pripadlo bankam, če posojil ne bi mogli odplačevati.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 01:25 6. Oktober 2013.

    "Neuradno naj bi policija po dosedanjem preverjanju odkrila in sestavila že cel seznam podjetij, poslovnežev in celo politikov, ki naj …

  • 23:58 5. Oktober 2013.

    ELITA<br />Zasedajo višje, visoke in najvišje funkcije v državni in javni upravi. Med seboj so v tesnih odnosih, ali prijateljskih, …

  • 23:51 5. Oktober 2013.

    Delajo se osle iz nas državljanov. Vsi vemo kdo so ljudje, ki spadajo med ELITO. Imajo imena in priimke. Ti …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.