Celjska brez direktorjev

Foto: Žurnal24 Marjan Ferjanc je dobil od članov sveta zavoda le “eno leto”, dozdajšnja vršilka
Bolnišnica Celje. Svet zavoda kritičen do vodenja celjske bolnišnice. Ferjancu le eno leto vedejevstva.
Oglej si celoten članek

“V ponujeni strategiji in programu vodenja bolnišnice pogrešamo konkretne, merljive cilje glede organizacije doseganja učinkovitosti 24-urnega zdravstvenega varstva. Bolnišnica ni poslovala pozitivno, ne dosega lastnega programa dela, bolniki pa nimajo dostopa do vseh zdravstvenih programov v doglednem času,” odločitev sveta zavoda (SZ), da Marjana Ferjanca imenuje za vršilca dolžnosti (v. d.) direktorja le za eno leto, utemeljuje Anton Zorko, predsednik SZ Splošne bolnišnice Celje.

Edina prijavljena zavrnjena
Ferjanc se je sicer edini prijavil na razpis, a je odločitev SZ sprejel. Ni pa je sprejel Radko Komadina, ki se je prav tako edini prijavil za mesto strokovnega direktorja in je pred leti to funkcijo že opravljal. Člani SZ o njem niso glasovali, temveč so ga prav tako imenovali za v. d. za eno leto. A Komadina se je temu odrekel, člani pa so namesto njega na ta položaj imenovali Dragana Kovačiča, sicer člana SZ in predstojnika kardiološkega oddelka. Kovačiču bo ta čas funkcija člana SZ zamrznila.

Zdravniki za zdaj zadovoljni
“Kandidat za strokovnega direktorja ni v celoti zadovoljil pričakovanj večine članov SZ glede nekaterih aktualnih problemov, kot so skrajševanje čakalnih dob, zmanjševanje stroškov zdravstvenih postopkov in organizacije zdravstvenega kadra,” pojasnjuje Zorko. Kot pravi zdravnica Mateja Grat, sicer predstavnica največjega sindikata Fides v celjski bolnišnici, gre za odločitve SZ, na katere sindikat nima vpliva.

Sicer so v Celju zadovoljni s plačilom dežurstev. “Mi solidariziramo z vsemi zdravniki, ki glede plačil izražajo nezadovoljstvo, a z zadovoljstvom lahko povem, da se nam je z vodstvom uspelo dogovoriti o plačilu, ki je ustrezno in tudi skladno z zakonom,” dodaja Gratova.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.