Cene bencina se bodo znižale

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Opolnoči se bodo drobnoprodajne cene naftnih derivatov v Sloveniji znižale.
Oglej si celoten članek

Neosvinčeni 95-oktanski bencin se bo pocenil za 1,3 centa na 1,471 evra, 100-oktanski bencin za 1,8 centa na 1,494 evra, dizelsko gorivo pa za 0,2 centa na 1,343 evra na liter.

Pocenilo se bo tudi kurilno olje. Za liter bo treba v naslednjem 14-dnevnem obdobju odšteti 0,970 evra, kar je 0,3 centa manj kot doslej, so sporočili iz OMV in Petrola.

Cene naftnih derivatov v Sloveniji se določajo skladno z vladno uredbo, po metodologiji, ki temelji na gibanju cen naftnih derivatov na svetovnem trgu in na gibanju tečaja dolar-evro. Modelske cene se izračunavajo na podlagi 14-dnevnih povprečij.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • mph
    16:28 24. Junij 2013.

    Ne morem verjet, na poln tank bom prihranil kar okrog 10 centov, uau ....

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.