Cene bencina spet višje

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Če vlada ne bo znižala trošarin, se bodo naftni derivati najverjetneje podražili tudi v Sloveniji. Po oceni Djanija Brečeviča za 1,5 centa.
Oglej si celoten članek

V torek se bodo v skladu z uredbo v Sloveniji spet spremenile cene naftnih derivatov. Po oceni direktorja Inštituta za raziskave v energetiki, ekologiji in tehnologiji Djanija Brečevića se bodo cene goriv spet dvignile.

"Vsa pogonska goriva bodo šla navzgor za približno 1,5 centa. Seveda v primeru nespremenjenih trošarin. Kako bo vlada ukrepala, bomo pa videli. Če jih bo znižala, bodo cene ostale nespremenjene," nam je dejal Brečević.

Podražitve tudi v prihodnje

Takšen trend pa naj bi se nadaljeval tudi v prihodnje: "Cene se bodo še rahlo dvigovale, koliko, pa je odvisno od vlade, ali bo posegla po ukrepu znižanja trošarin."

Nismo najdražji

Kljub vnovični podražitvi bencin v Sloveniji ni med najdražjimi. Najdražji je še vedno na Norveškem, kjer liter 98-oktanskega stane 2,021 evra, dizel pa 1,757. Tesno za petami ji je Italija, kjer za liter 98-oktanskega odštejejo 1,915 evra, za dizel pa 1,695 evra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 19:48 2. September 2012.

    ...rajši....ti si pa domobranski hlapec...a se bojiš, da se ti nau rit spekla?

  • 18:34 2. September 2012.

    pa kva jim je banda požeruška

  • 17:22 2. September 2012.

    Idiot si ti!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.