Cene nafte gredo v nebo

Foto: Žurnal24
Cena nafte na svetovnih trgih se je dvignila na novo rekordno vrednost, saj je bilo treba za sod odšteti že 96 dolarjev.
Oglej si celoten članek

Tokratni dvig cen nafte so povzročile predvsem majhne zaloge nafte v ZDA in sredina odločitev ameriške centralne banke, da ključno obrestno mero zniža s 4,75 na 4,5 odstotka. Poleg tega k dvigu cen prispeva ponovni padec dolarja, ki je v sredo glede na angleški funt dosegel najnižjo vrednost po letu 1981. Še vedno pa analitike skrbi spor med Turčijo in kurdskimi uporniki, saj naj bi se uresničile bojazni, da bo izvedena obsežna vojaška invazija nad severom Iraka.

Ali gredo lahko cene nafte čez 100 $?
Analitiki menijo, da bodo glede na trenutno rast cene nafte te že naslednji teden dosegle 100 dolarjev za sod in bodo tako le še za en dolar oddaljene od najvišje vrednosti cene nafte iz leta 1980.  

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.