Cene ostajajo nespremenjene

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Vlada naj bi na dopisni seji znižala trošarine, zaradi česar naj bi cene naftnih derivatov ostale nespremenjene.
Oglej si celoten članek

Potem ko je vlada znižala trošarine, ostajajo cene naftnih derivatov enake. Za 95-oktanski bencin boste tako plačali 1,287 evra za liter, za 100-oktanski 1,300 evra za liter, za dizelsko gorivo 1,238 evra za liter ter 0,919 evra za liter kurilnega olja.

Cene nafte padajo

Na svetovnih borzah sicer cene nafte padajo. Na azijskih borzah se je danes cena za 159-litrski sod zahodnoteksaške nafte, ki bo dobavljena oktobra, spustila na 86,64 dolarja.

Cene so padale tudi konec prejšnjega tedna. Cena severnomorske nafte vrste brent se je znižala za 16 centov na 112,14 dolarja.

Cene nafte znižuje zaskrbljenost vlagateljev, da Evropa ne bo sposobna uresničiti načrtov o obvarovanju Grčije pred bankrotom.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.