Cene še skrivnost

Foto: Anže Petkovšek Žiga Andoljšek, direktor stanovanjskega sklada Foto: Anže Petkovšek Žiga Andoljšek, direktor stanovanjskega sklada Foto: Anže Petkovšek Stanovanja Brdo Foto: Žurnal24 Stanovanja Brdo Foto: Žurnal24 Stanovanja Brdo Foto: Žurnal24 Stanovanja Brdo Foto: Žurnal24 Stanovanja Brdo Foto: Žurnal24 Stanovanja Brdo Foto: Žurnal24 Stanovanja Brdo
460 stanovanj vseljivih naslednje poletje.
Oglej si celoten članek

Imos, Strabag in SGP Tehnik bodo dokončali prvih 460 od 650 stanovanj Stanovanjskega sklada Republike Slovenije (SSRS) v soseski Zeleni gaj na Brdu. Delavci SGP Tehnik so včeraj že bili na terenu, druga dva izvajalca bosta dela začela februarja, saj se je postopek zavlekel zaradi revizijskih zahtev, ki so bile zavrnjene. Žiga Andoljšek, direktor sklada, pričakuje, da bo prvi del soseske končan spomladi prihodnje leto in da se bodo prvi stanovalci vselili poleti istega leta.

“Želimo si, da bi bile cene nižje kot sicer,” pravi Andoljšek, ki ni želel napovedovati, ali bo kvadratni meter stanovanja stal manj kot dva tisoč evrov. Cena bo namreč odvisna od stroškov gradnje. Ti so se zaradi stečaja Gradbenega podjetja Grosuplje povišali. Podjetje bi moralo sosesko zgraditi za 32,4 milijona evrov, zdaj bo stala vsaj 38,5 milijona. Imos bo za dokončanje dela soseske dobil 7,9 milijona evrov, Strabag 9,1 milijona in SGP Tehnik 8,4 milijona.

Prednost mladim družinam

Kdaj bodo stanovanja ponudili v prodajo, Andoljšek še ne ve. Boji se namreč kazni, ki bi jo morali plačati, če kupci stanovanj teh ne bi dobili v določenem roku. Zato bodo poziv objavili takrat, ko bo jasno, kdaj bodo stanovanja končana. Prednost pri nakupu bodo imeli tisti, ki prvič rešujejo stanovanjski problem, mlade družine in družine z otroki, še pravi direktor sklada. Dodaja, da se še niso odločili, ali bodo prednost imeli tudi tisti z nižjimi dohodki in tisti, ki so varčevali v stanovanjski shemi; bo pa verjetno SSRS pomagal s posojili. Andoljšek tudi verjame, da bodo ne glede na zatišje na nepremičninskem trgu vsa stanovanja prodali: “Povpraševanje v Ljubljani je precej veliko. Če pri prodaji ne bomo uspešni, bomo del stanovanj dali v najem z možnostjo poznejšega odkupa.”

Odvisni od MOL

SSRS je pri tem projektu odvisen tudi od Mestne občine Ljubljana (MOL), ki mora zgraditi povezovalno cesto od soseske do Ceste na Brdo. “Računamo, da bo jeseni končana, tako kot so obljubili. Cesta je za sosesko življenjskega pomena, saj po njej prihaja zemeljski plin, ki bo sosesko ogreval,” sklene Andoljšek.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:09 25. Januar 2013.

    Lažejo sami sebi. Pri vseh neprodanih stanovanjih po Sloveniji jih bodo ravno oni prodali. Brez veze država zapravlja denar. Ni …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.