Cerar bo novega ministra predlagal v petek

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Predsednik vlade je izbral primerno osebo za vodenje gospodarskega ministrstva.
Oglej si celoten članek

Predvidoma v petek popoldne bo jasno kdo bi lahko prevzel vodenje ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo. Predsednik vlade Miro Cerar bo namreč razkril ime naslednika Jožefa Petroviča, ki je s položaja odstopil po dobrem mesecu službovanja na ministrstvu zaradi očitkov o domnevnih kartelnih dogovorih v obdobju njegovega službovanja na Državni založbi Slovenije (DZS).

Po odhodu Petroviča z ministrstva je vodenje le-tega začasno prevzel minister za finance Dušan Mramor. Medtem pa je Cerar iskal zamenjavo. Tokrat naj bi predlagal žensko kandidatko. Med drugim se omenja Alenka Avberšek, izvršna direktorica za področje zakonodaje na Gospodarski zbornici Slovenije.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.