Cerar je Janši dal še eno košarico

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
"Vidimo se v svobodomiselni koaliciji z Marjanom Šarcem," je dejal odhajajoči predsednik vlade.
Oglej si celoten članek

Pogovarjal bi se tudi z Janezom Janšo, a bi mu lahko le razložil, zakaj v vlado s SDS ne gremo, je odločno poudaril Miro Cerar.

Marjan Šarec želi oblikovati koalicijo iz strank, ki se zavzemajo za svobodomiselni in razvojno usmerjeno družbo. V takšni koaliciji se vidimo tudi mi, je po seji sveta stranke SMC dejal njen predsednik Miro Cerar.

"Že večkrat sem jasno povedal, da si želimo sodelovati v koaliciji, ki bo zagovarjala svobodomiselno in odprto družbo. Takšno napoveduje Marjan Šarec in če mu jo uspe sestaviti bi radi bili del te koalicije," je povedal Cerar.

Slovenija Milan Kučan se včlani v SDS

Seja je trajala štiri ure, na njej pa so sklenili tudi, da pogovorov z Janšo sicer ne bodo zavrnili, če bi od SDS dobili vabilo, bi pa Cerar na sestanku povedal, da z Janšo v koalicijo ne gre.

Na vprašanje, ali bi v koaliciji raje videl Levico ali NSi, je prvak SMC odvrnil, da je prezgodaj govoriti o tem, kakšna bo nova koalicija. Ob tem je izpostavil, da morajo tisti, ki imajo odgovornost za sestavo koalicije, opraviti svoje delo.

"Pri tem bo SMC konstruktivno sodelovala in zastopala svoj program," je dodal. Ta proces po njegovih besedah ne bo enostaven, mora pa se končati v dobro Slovenije.

Po njegovi oceni je tudi še prezgodaj "zavzeti kakršnokoli stališče" o kandidatu za predsednika DZ. Napovedal je, da se bodo intenzivni pogovori o tem pričeli prihodnji teden pred konstitutivno sejo DZ.

Cerar se je komentiral tudi navedbe, da je v stranki prišlo do trenj med njim in podpredsednikom stranke Milan Brglezom.

Srečala sta se včeraj, Brglez naj bi bil kategorično proti vstopu SMC v koalicijo z Janšo, Cerar pri tem ni bil tako prepričan.

Cerar je zanikal, da bi bil v stranki razkol.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 26

  • 13:43 14. Junij 2018.

    Kako je lahko bivši zapornik,diler z orožjem,lažnivec,manipulator,psihopat...v vladi in ne v kaki ustanovi'??

  • 12:20 14. Junij 2018.

    Sami komunisti so na kupu,zato ne želijo z SDS v koalicijo.Bog daj nove predčasne volitve,še se bo razdrobilo...SMC;SD,Levica,Desus...ma nebom našteval....Vglavnem …

  • 10:44 14. Junij 2018.

    Vse leve stranke javnega sektorja (LMŠ , SMC , SD ,SAB , Levica in Desus) so proti spremembam, zato bo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.