Cerar je le predstavil svoje ministrske kandidate

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Miro Cerar je danes v državni zbor le vložil listo kandidatov za ministre. Zadnji hip pa je zamenjal kandidata za gospodarskega ministra. Namesto Ervina Pfeiferja je predlagal Jožefa Petroviča.
Oglej si celoten članek

Mandatar Miro Cerar je v državni zbor le vložil listo 16 ministrskih kandidatov, ki bodo v prihodnjih dneh zaslišani pred parlamentarnimi delovnimi telesi. Cerar je v ponedeljek ocenil, da so vsi kandidati kompetentni in neoporečni. Vlado pa naj bi po Cerarjevi oceni tako dobili 18. ali 19. septembra dobili.

Spremembe pet pred dvanajsto

V zadnjem trenutku je Miro Cerar na listi svojih kandidatov za ministre zamenjal kandidata za gospodarskega ministra. Ervina Pfeiferja je tako zamenjal za krškega Jožefa Petroviča. Slednji je diplomirani ekonomist in je na zadnjih državnozborskih volitvah v Krškem kandidiral za poslanca SMC. Po lastnih navedbah je za njim 30 let aktivnega dela v gospodarstvu. Med drugim je bil izvršni direktor veleprodaje v Petrolu in predsednik uprave družbe Delo prodaja. Trenutno je direktor družbe Unichem.

Informacijo smo tekom dne skušali preveriti na stranki SMC, vendar nam njihovi predstavniki za tisk niso znali povedati nič, razen tega, da naj bi Cerar listo svojih kandidatov javno objavil danes popoldne, po tem ko bo listo vseh kandidatov za ministre vložil v državni zbor.

Da so se spremembe v ministrski ekipi, ki jo bo predlagala Stranka Mira Cerarja, dogajale v zadnjem trenutku, dokazujejo tudi neizpolnjene napovedi: Miro Cerar naj bi namreč javnosti svojo ministrsko ekipo predstavil že po včerajšnjem podpisu koalicijske pogodbe, vendar tega ni storil.

Težko iskanje ministrov

Da bi postal minister v njegovi vladi, je Cerar neuspešno prepričeval Bojana Dobovška. Notranja ministrica naj bi tako bila pravnica Vesna Györkös Žnidar. Kot kaže je imel Cerar težave tudi z iskanjem ministrice za šolstvo, ki naj bi bila Stanka Setnikar Cankar, sicer neznano ime med šolniki, saj se je doslej ukvarjala predvsem z državno upravo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 22:29 9. September 2014.

    Ş tem tempom se bodo do konca mandata ekipirali, sestavili ministrstva in potem pogledali, kaj bi lahko počeli v naslednjem …

  • 21:33 9. September 2014.

    še slabše pa pisateljevanju ubogega Milančka.

  • 18:27 9. September 2014.

    Uboga država, ki nima sedemnajst poštenjakov za ministre. Vsak ki ga predlagajo ima maslo na glavi. Kandidirajo samo zato, da …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.