Cerar o pripombah na osnutek s strankami v četrtek

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Štiri stranke, ki so v igri za sestavo koalicije, bodo najverjetnejšemu mandatarju Miru Cerarju poslale svoje pripombe in zahteve.
Oglej si celoten članek

Morebitni koalicijski parnterji bodo SMC predvidoma danes poslali pripombe na osnutek koalicijske pogodbe. Najbolj jasne zahteve so postavili v Nsi; zavzemajo se za pokojninsko in zdravstveno reformo, reformo sodstva in trga dela ter spodbudo za gospodarstvo z nižjimi davki. Ostale stranke so so manj konkretne, njihovi pogajalci so razkrili le splošne usmeritve njihovih zahtev.

Pogajanja se bodo nadaljevala pojutrišnjem

V igri za vstop v koalicijo s SMC ostajajo štiri stranke: DeSUS, SD, NSi in ZaAB. Pogovori s potencialnimi koalicijskimi partnerji se bodo predvidoma nadaljevali v četrtek. DeSUS si bo očitno še pred kadrovskim oblikovanjem prihodnje vlade skušal zagotoviti, da bi koalicijska pogodba v največji možni meri vsebovala tudi njegove zahteve, povezane s položajem starejših. V SD so osnutek označili kot primeren za nadaljnjo obravnavo, a v njem pogrešajo ukrepe za socialno državo. V ZaAB želijo, da bi pogodba vsebovala tudi konkretne ukrepe za zagon gospodarstva.

Poslanske skupine konec tedna tudi s Pahorjem

Hkrati s koalicijskimi pogajanji se bodo proti koncu tedna najverjetneje začela tudi posvetovanja poslanskih skupin pri predsedniku republike Borutu Pahorju o kandidatu za mandatarja. Pred tem pa se morajo še uradno formirati poslanske skupine strank, izvoljenih v parlament. Za to imajo čas še do petka, doslej pa so formalno ustanovljene poslanske skupine SMC, SD, NSi in ZaAB.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:31 5. Avgust 2014.

    Nsi -Poln kufer imamo reform . Od 1945 dalje nas stalno drkate z reformami , prej komunjare zdaj pa vi …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.