Cerar: "Prebivalstvo nima ustreznih podatkov"

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Na tokratni seji državnega zbora je primer Cerar odgovarjal tudi na očitke, da je prelomil svojo obljubo, da ne se Telekom ne bo prodal.
Oglej si celoten članek

Predsednik vlade Miro Cerar je v svojem odgovoru, na vprašanja Združene levice, izpostavil, da nikoli ni dejal, da bo preprečil prodajo Telekoma in Aerodroma Ljubljana.

"Res je, da sem bil izrazito zadržan do prodaje Telekoma, preden sem stopil v to vlogo. To je bil čas, ko je bil Telekom še v nekoliko drugačni situaciji, a že takrat je veljal sklep državnega zbora iz leta 2013 o tem, da se začne privatizacija 15 podjetij. To je bila zaveza državnega zbora, ki še drži," je povedal Cerar in nadaljeval, da je sklep državnega zbora neka,j kar to vlado zavezuje, ko govorimo o 15 podjetjih.

Cerar je v svojem odgovoru poslancem dejal še, da morajo vedeti, da Telekom z vsakim mesecem propada, tudi zaradi številnih dejanj politikov, ki mu znižujejo ceno, in zaradi številnih pijavk, ki so nanj prisesane, ter drugih slabih praks.

"Prebivalstvo, ki je ta trenutek za ali proti privatizaciji, nima ustreznih podatkov. Obveščeni so s strani medijev in politikov, ogromno je neresnic in ogromno se manipulira. Prav zato je bil ustanovljen SDH, da se politika umakne iz tega," ob tem pa je okaral tudi politike, da so prav oni tisti, ki so pritiskali na SDH, naj se Telekom proda ali ne proda. Sam pa, da naj na SDH glede prodaje Telekoma naj ne bi pritiskal.

Na vprašanje poslanca Združene Levice Luke Mesca, ali se mu zdi cena Telekoma primerna, pa je Cerar odgovoril, da je to vprašanje za Slovenski državni holding in se v to ne bo vmešaval.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • h3o
    19:55 15. Junij 2015.

    hja cerar vidiš, če ne bi hotel se znebiti JJ in če bi bil proti privatizaciji Telekoma, bi te ljudstvo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.