Cerar v Bruslju: Slovenija je na pravi poti

Foto: EPA
Foto: EPA
Slovenski premier Miro Cerar je v Bruslju povedal, da predstavniki vlad, s katerimi se je pogovarjal, ugotavljajo, da je Slovenija na pravi poti.
Oglej si celoten članek

Premier Miro Cerar, ki se je v Bruslju udeleževal vrha unije, je izpostavil, da predsednik Evropskega sveta Herman Van Rompuy in tudi drugi predstavniki vlad, s katerimi se je pogovarjal, ugotavljajo, da je Slovenija na pravi poti, ker nova vlada obeta resno predanost ciljem in politično stabilnost. "Imamo precejšnje zaupanje v vseh pogledih," je dejal.

Obenem prvi pomembnejši koraki vlade, predvsem osnutek proračuna za prihodnje leto, po Cerarjevih besedah zagotavljajo resne namene, ne samo na deklarativni ravni, ampak tudi s pomočjo predvidenih rešitev. "Ponudili smo realne načrte za to, kako zmanjšati primanjkljaj pod tri odstotke," je dejal.

"Najprej je treba sedaj v Sloveniji vse to narediti. Vlada je temu zavezana in bo zelo intenzivno delala. Tukaj pa imamo precejšnje zaupanje v vseh pogledih s strani tako predsednika Evropskega sveta kot kolegov, ki vodijo naše države v EU," je še izpostavil premier.

Kot kažejo posnetki dogajanja v Bruslju, se je premier Cerar na kratko pogovarjal z nemško kanclerko Angelo Merkel in predsednikom Evropske centralne banke Mariom Draghijem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 07:08 3. November 2014.

    "Cerar v Bruslju: Slovenija je na pravi poti"<br />To je tako izrabljen stavek, da bi si politiki lahko izmislili kaj …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.