Cerar vložil kandidaturi

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Premier Miro Cerar je v Državni zbor vloženi ministrski kandidaturi Maje Makovec Brenčič in Andreje Katič. Če bosta potrjeni, bodo ženske vodile polovico resorjev
Oglej si celoten članek

Foto: mediaspeed Maja Makovec Brenčič Predsednik vlade Miro Cerar je državnemu zboru poslal predlog za dve ministrski kandidaturi. Majo Makovec Brenčič predlaga za ministrico za izobraževanje, znanost in šport, Andrejo Katič pa za ministrico za obrambo.

Obeta se jima podpora

Sodeč po odzivih,se obema kandidatkama obeta podpora koalicijskih partneric. Pred pristojnima parlamentarnima odboroma bosta zaslišani predvidoma prihodnji teden, DZ pa naj bi ju potrjeval na izredni seji 13. maja.

Če bosta prepričali poslance in bo tudi na čelo obrambnega resorja stopila ženska, bo Cerarjeva vladna ekipa bogatejša za eno ministrico. Ženske bodo tako vodile kar polovico resorjev.

Postavil nekaj neprijetnih vprašanj

Kot je včeraj dejal Cerar, je v razgovorih obema kandidatkama moral zastaviti številna tudi neprijetna vprašanja. Poudaril je, da mora biti kandidat za ministrsko mesto nesporen, njegovo delovanje ne sme imeti takšnega madeža, ki bi kandidatu onemogočal polno in kakovostno opravljanje ministrske funkcije. Foto: mediaspeed Andreja Katič Kandidatki mu po njegovih besedah zagotavljata, da nimata takšnih madežev iz preteklosti. Zato Cerar, kot je dejal, nima razloga, da bi podvomil v integriteto, predvsem pa ne v sposobnost obeh kandidatk.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.