Cerar:"Pa saj vsi poznamo Erjavca"

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Premier Cerar bo ponujeni odstop ministra Erjavca preučil do torka.
Oglej si celoten članek

"Težko rečem kaj pomembnega.Vsi dobro poznamo ministra Erjavca, pozna ga vsa Slovenija," o včerajšnjem ponujem odstopu ministra za zunanje zadeve Karla Erjavca pravi predsednik vlade Miro Cerar. Erjavčera pobuda ga je presenetil, prav tako pa prišla v nepravem času.

Minister Erjavec je včeraj sporočil, da je premierju ponudil svoj odstop, za kar se je odločil zaradi zapletov v postopku arbitraže o meji med Slovenijo in Hrvaško.

"Vzel si bom nekaj dni časa, ki jih ta hip krvavo potrebujem zaradi razmer v Luki Koper, za premislek, minister Erjavec pa bo vmes normalno delal," pravi Cerar.

Kot pravi, se zaveda, da je bilo kaj narobe v zvezi z arbitražnim sporazumom in da obstajajo elementi objektivne odgovornosti. "A dejstvo je, da je interpelacija pokazala, da jasnih razlogov za razrešitev ministra ni, zato me čudi ponudba za odstop v tem času, ko je bila sprejeta odločitev tribunala, ki gre v smer, ki se nam zdi prava."

dezurni@zurnal24.si

 

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 22

  • 09:34 6. Julij 2016.

    zdrej, ti ga pa lomiš. Zdaj je on zgoraj tak kot Brglez si za njiju le ........................... uličar ;-\

  • 13:45 5. Julij 2016.

    Torej tudi tebe, ker si se zadnjič identificiral kot ANARHIST. Taki pa niso dobri ne za rdeče ne za Cerarje, …

  • 10:17 4. Julij 2016.

    Zmagec, apropo, anarhiste in nacionaliste jena ulice spravil JJ in SSDS

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.