Cerkev opozarja na grafit, ki Strehovcu grozi s smrtjo

Foto: Saša Despot Tadej Strehovec
Iz Slovenske škofovske konference (SŠK) so sporočili, da so zaskrbljeni zaradi grafita, v katerem neznani storilec grozi s smrtjo generalnemu tajniku Tadeju Strehovcu. Na SŠK pričakujejo, da se bodo pristojne državne ustanove nemudoma odzvale, identificirale neznanega storilca in odstranile grafit. Na policiji so navedli, da prijave niso prejeli.
Oglej si celoten članek

Iz Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da so po razpoložljivem preverjanju ugotovili, da do tega trenutka prijave glede grafita niso prejeli.

Kot so pojasnili, so v konkretni zadevi podani razlogi za sum storitve kaznivega dejanja grožnje. Za pregon storilca je potrebno po njihovih navedbah pridobiti "jasno izkazano voljo oškodovanca po pregonu storilca kaznivega dejanja, iz katere mora biti razvidna objektivna in subjektivna uresničitev te namere".

Ne eni od ljubljanskih ulic se je namreč pojavil grafit z vsebino "Tadej Strehovec, mrtev boš".

Zoper Zavod za družino in kulturo življenja ter njegovega direktorja Tadeja Strehovca sicer na ljubljanskem okrajnem sodišču poteka sojenje zaradi objave članka Seznam članov abortivnega lobija na portalu 24kul.si. Obtožni predlog Strehovca bremeni, da je kot odgovorni urednik portala odobril objavo članka, v katerem so bili omenjeni podpisniki "žaljivo in posmehljivo označeni kot člani slovenskega abortivnega lobija, ki je odgovoren za splav 350.000 žensk".

Strehovec je očitke o spodbujanju sovraštva v začetku sojenja zavrnil. "Članek je želel opozoriti na pravico do življenja vsakega človeka, kar pa ni sovražni govor ali spodbujanje sovražnega govora," je prepričan Strehovec. Tudi uporaba izraza slovenski abortivni lobi po njegovem mnenju ni žaljiva, saj da je to v tujini v znanstvenem in medijskem prostoru uveljavljen izraz.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 08:22 15. November 2018.

    Takšni in podobni Tadeji se "borijo" za rojstvo otrok , teh otrok ,ki jih potem zlorabljajo . Sram naj bo …

  • 21:03 14. November 2018.

    Za našo levaško policijo je to umetniški performans, ker gre za desničarja, če bi šlo za levičarja bi šlo za …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.