Cerkvena spoved

Nadškofija. Se opravičuje in umika iz tveganih poslov. Dolgove še vedno zanika.
Oglej si celoten članek

Čeprav je še pred nekaj tedni Lojze Cvikl, ki je na mestu ravnatelja Gospodarske uprave Nadškofije Maribor nasledil Mirka Krašovca, za naš časopis zanikal, da naj bi nadškofija dvignila roke nad podjetji v svoji lasti, so v ponedeljek iz nadškofije sporočili, da se iz njih vendarle umikajo.

Posipavajo se s pepelom
“V prihodnje bo gospodarstvo v službi osnovnega poslanstva nadškofije, ne pa iskanja zaslužka,” so sporočili z mariborskega cerkvenega sedeža in dodali: “Danes se je tak način pokazal kot neprimerna rešitev za cerkveno ustanovo.” V nadškofiji so v nedeljo spet zanikali, da naj bi imeli 800 milijonov evrov dolga, kot je prejšnji teden navajal italijanski tednik L'espresso. V celotnem sporočilu za medije, ki so ga v ponedeljek spisali, je veliko opravičevanja za pretekle ponesrečene investicije: “Zavedamo se, da nismo vedno ravnali tako, da bi bilo očitno, da je naše poslanstvo izključno v službi oznanjevanja, izobraževanja in socialno-karitativnega poslanstva.”

Krašovec grešni kozel?
Da se bo to zgodilo, je bilo slutiti že decembra, ko je Cvikl za naš časopis izjavil, da nima z gospodarstvom nič več. “Hvala bogu nimam nič s tem, sem samo za pastoralni del.” Takrat je tudi razkril, da ne opravlja enake funkcije, kot jo je predhodnik Krašovec, čeprav je bil Cvikl predstavljen kot rešitelj gospodarskih zagat v mariborskem cerkvenem hramu. Očitki pa v sporočilu za medije med vrsticami padajo predvsem na Krašovca, ki je več kot deset let vodil celotno gospodarstvo nadškofije. “Obrnite se na službo za stike z javnostmi,” nas je zavrnil, ko smo ga poklicali za komentar.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.