Cerkvi ni do trave

Foto: Nada Černič Cvetanovski
Foto: Nada Černič Cvetanovski
Zanemarjeno. Zelenica celjske škofije kazi podobo kraja.
Oglej si celoten članek

“Nič nimam proti, če je cerkev dobila zemljo nazaj, a naj zanjo tudi skrbi,” se je pritožil bralec in opozoril na nepokošeno zelenico v zaselku Gorica nad brestaniško termoelektrarno. Del parcele, na katerem so domačini postavili igrala, je pokošen, preostali del parcele sredi stanovanjske soseske pa je zarasla visoka trava.

Z nepokošeno zelenico, ki moti občane, je seznanjen tudi predsednik Krajevne skupnosti Brestanica Vlado Bezjak. “Zemljišče je last celjske škofije,” je povedal Bezjak, ki se je oglasil pri dekanu Jožetu Špesu v Brestanici.

Tam je izvedel, da se cerkev ne bo obremenjevala s košnjo, če pa koga moti, naj jo pokosi. “Od župnika želim pisno dovoljenje, da lahko pokosimo,” je povedal Bezjak.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.