Černač: Vozovnice bodo dražje

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Ministrstva eno za drugim o posledicah referenduma na proračun. Prvič, s Černačevega resorja: vozovnice za dijake in študente bodo s 1. januarjem dražje.
Oglej si celoten članek

Iz urada vlade za komuniciranje so sporočili, da bodo javnost v prihodnjih dneh obveščali o konkretnih posledicah neuveljavitve zakona o izvrševanju proračuna, ki ga, če ustavno sodišče ne bo presodilo drugače, čaka referendum.

"Neuveljavitev zakona bo imela občutne finančne posledice za posameznika, ogroža pa tudi načrtovane razvojne ukrepe države," so sporočili. Ukrep začasnega financiranja proračuna pomeni izvajanje proračuna 2013 po dvanajstinah, pod vprašaj pa po navedbah finančnega ministrstva postavlja tudi črpanje preko 500 milijonov evrov evropskih sredstev za investicije, novo rast in delovna mesta.

Poznalo se bo v žepih staršev dijakov in študentov

Ministrstvo za infrastrukturo in prostor, ki ga vodi Zvone Černač, kot prvo v nizu sporočil vlade "o konkretnih posledicah neuveljavitve proračuna" napoveduje: vozovnice za dijake in študente bodo s 1. januarjem dražje. Starši dijakov in študentov bodo tako po navedbah ministrstva neuveljavitev zakona čutili v svojih žepih.

"Mesečna vozovnica na razdalji do 90 km bo po novem stala 35 evrov (prej 20 oz. 30)," so sporočili v izjavi za javnsot. "Dijaki in študenti, ki bodo uveljavljali pravice do kombinirane vozovnice z mestnim potniškim prometom, pa bodo morali po novem doplačati do 15 evrov. cena vozovnice za deset voženj, ki je doslej stala 15 evrov, bo po novem dražja za 10 evrov."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 20

  • 14:20 17. December 2012.

    26.člen URS, ( pravica do povračila škode)<br />Vsakdo ima pravico do povračila škode, ki mu jo v zvezi z opravljanjem …

  • 08:15 16. December 2012.

    Kako se stvari hitro obračajo. Tri leta sem namreč hčeri plačevala 100 eur mesečno za dijaško karto na razdalji 17 …

  • 22:05 15. December 2012.

    Da se razumeva, sem proti Štrukljevemu in tudi preostalima dvema referendumoma.<br />Ne zdi pa se mi pametno od vlade, da …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.