Cesta tudi uradno odprta

Foto: Žurnal24 Gregor Ficko (na sredini) v družbi Irene Zore Willenpart in Alojzija Kastelica (
Viadukt. Zgradili so ga, da rešijo nevarno križanje ceste in železniške proge.
Oglej si celoten članek
Veseli smo, da nam je projekt uspelo končati brez večjih težav.
Gregor Ficko, direktor Direkcije RS za ceste

Direkcija Republike Slovenije za ceste (DRSC) je končala gradnjo zunajnivojskega križanja regionalne ceste Trebnje–Mokronog in železniške proge Sevnica–Trebnje. Tako je prometu uradno predala slabih 800 metrov dolg nov cestni odsek in viadukt čez železniško progo.

Končan poleti
Nevarno križanje
. V jugovzhodnem delu Slovenije je po navedbah direktorja DRSC Gregorja Ficka eno od večjih problematičnih križanj državne ceste z železniško progo še v Dobovi. Tam naj bi bila gradnja zunajnivojskega križanja končana v prvi polovici letošnjega leta.

Cilji projekta
"Prvenstvena cilja projekta sta bila izboljšati prevoznost te ceste v smislu hitrejšega in lažjega odvijanja prometa ter odprava ključne točke, ki je bila nevarna tako z vidika varnosti kot zastojev, se pravi nivojskega križanja železniške proge z državno cesto," je na novinarski konferenci povedala Irena Zore Willenpart, vodja službe za evropske zadeve in tehnično regulativo na DRSC.

Desetletni projekt
Celotna naložba je vredna dobra dva milijona evrov. Od tega je bilo za 1,27 milijona evrov evropskega denarja, preostalo pa je prispevala država. Projekt se je začel pred desetimi leti in se končal oktobra s pridobitvijo uporabnega dovoljenja. Promet po novem odseku sicer teče že od lanskega poletja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.