Ceste ječale pod kolonami pločevine

Foto: Miamedia Zastoj na avtocesti Maribor - jug Foto: Miamedia Zastoj na avtocesti Maribor - jug Foto: Miamedia Zastoj na avtocesti Maribor - jug Foto: Miamedia Zastoj na avtocesti Maribor - jug Foto: Saša Despot zastoji kolone ceste Foto: Saša Despot zastoji kolone ceste Foto: Saša Despot zastoji kolone ceste Foto: Saša Despot zastoji kolone ceste Foto: Saša Despot zastoji kolone ceste
Kot je bilo napovedano, so bili na glavnih cestah po državi prek dneva daljši zastoji. Najdaljši zastoji v prometu so bili na mejnem prehodu Starod in sicer okoli 30 kilometrov.
Oglej si celoten članek

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste (PIC) so nastajali daljši zastoji vozil na koncu podravske avtoceste pri Dražencih ter naprej na cesti Podlehnik - mejni prehod Gruškovje. Po dopoldanskem zastoju na podravski avtocesti se je popoldan in proti večeru promet umiril.

Večkilometrska kolona je dopoldan nastala na Gorenjskem pred predorom Karavanke iz smeri Avstrije, pa tudi pred predorom v nasprotno smer, saj se mnogi tujci vračajo s počitnic v države Zahodne Evrope. Iz Avstrije poročajo, da je bila najdaljša kolona za vstop v Slovenijo skozi Karavanke dolga celo 14 kilometrov, vozniki pa so čakali po tri ure.

Najdaljši zastoj pri nas je bil na cesti od Kozine proti mejnemu prehodu Starod, kar okoli 30 km, česar se v zadnjih letih še ni zgodilo.

Kje so še čakali?

Gost promet z zastoji je bil na dolenjski avtocesti iz smeri Ljubljane pred počivališčem Starine ter pred mejnim prehodom Obrežje, na avtocesti Gabrk - Fernetiči pred počivališčem Fernetiči iz smeri Italije ter na cestah Koper - Šmarje - Dragonja ter Izola - Koper.

Za prehod meje čakali štiri ure in pol

Na mejnih prehodih pri izstopu iz države so osebna vozila na prehodu Starod čakali tudi po več kot štiri ure, zelo dolgo so morali čakati tudi na Jelšanah, na Gruškovju in Dragonji ter na Sečovljah. Pri vstopu v državo so čakalne dobe krajše.

Zastoji tudi zaradi prometnih nesreč

Posledice prometne nesreče so odstranjene pred Vrhniko proti Ljubljani na primorski avtocesti, daljši zastoj je še vedno od počivališča Lom proti Ljubljani.

Potnikom niso delili vode

Za primere daljših zastojev imajo v Družbi za avtoceste v Republiki Sloveniji (Dars) in na upravi za zaščito in reševanje posebej opredeljene postopke glede oskrbe potnikov, vendar pa po poročanju Radia Slovenija danes voznikov niso oskrbovali. Oskrba uporabnikov avtoceste z vodo se v poletnem času namreč začne, ko je stoječa kolona dolga najmanj pet kilometrov in se obenem predvideva še najmanj štiri ure dodatnega čakanja, ta pogoj pa danes ni bil izpolnjen, saj so se vozila ves čas premikala. Oskrba potnikov se izvaja le v primeru, če so temperature višje od 30 stopinj Celzija in je avtocesta zaprta, oziroma če tako oceni koordinator aktivnosti, so pojasnili na Darsu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 09:27 4. Avgust 2013.

    Oxxo--> če kdo "zaplankano"razmišlja, si to TI! Oziroma, bom rekel EGOISTIČNO! Kaj pa tisti, ki gredo pop AC enkrat letno? …

  • 18:55 3. Avgust 2013.

    @Veteran kako zmoreš tako zaplankano razmišljat??? Roko na srce - za voznike osebnih vozil, ki dnevno uporabljamo AC je vinjeta …

  • 18:53 3. Avgust 2013.

    @slajan - verjetno res ni težava pri policiji... cestna infrastruktura prenese določeno obremenitev... verjetno tudi sam poliješ, če v 1 …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.