Ceste v “solidno slabem stanju”

Foto: Nino Verdnik
Foto: Nino Verdnik
“Mariborske ceste so v solidno slabem stanju. Ocenil bi jih med 2 in 3,” je za Žurnal dejal Anton Gmajner iz Nigrada. Do sprejetja proračuna ne bo večjih del.
Oglej si celoten članek

“Mariborske ceste so v solidno slabem stanju. Ocenil bi jih med 2 in 3,” je za Žurnal dejal Anton Gmajner iz Nigrada.

Več bralcev nas je namreč opozorilo, da so občinske ceste vedno bolj načete in luknjaste. “Bankine so razrite, ceste kar cvetijo. To je sramota za naše mesto, ki je prav zdaj evropska prestolnica kulture,” je povedal bralec Franc iz Maribora.

V letošnjem proračunu je za redno vzdrževanje cest predvidenega 3,1 milijona evrov, za sanacijo asfaltnih vozišč s prevlekami pa naj bi se namenilo le 200 tisoč evrov. Če bi želeli, da se na mariborskih cestah pozna razlika, bi moralo biti v naslednjih petih letih zagotovljenih po okoli slab milijon evrov, ne pa 200 tisočakov, je prepričan Gmajner.

Trubarjeva pride na vrsto

Kdaj naj bi se začela nujna sanacijska dela, za zdaj ni mogoče napovedati. Na Mestni občini Maribor (MOM) so poudarili le, da se bodo “večja dela na cestah izvajala po sprejetju proračuna”.

Neuradno smo izvedeli, da naj bi po krajevnih skupnostih in mestnih četrtih že oddali želje, katere odseke naj bi letos sanirali. Urad za komunalo naj bi v kratkem podal načrt, katere ceste od 800 kilometrov, ki spadajo pod upravljanje MOM, se bodo sanirale. “Skoraj zagotovo bo to Trubarjeva cesta. Od novih investicij pa bo letos postavljeno tudi stalno krožišče na Titovi ulici,” je dodal Gmajner.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.