Cesto gradili več kot pol leta, prenovljeni odsek zdaj spet zaprt

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24
Trebanjci ne morejo verjeti svojim očem. Potem ko so dolgo in nestrpno čakali na prenovljen odsek ceste, ki povezuje center Trebnjega z avtocesto in Dobrničem, so zdaj ogorčeno ugotovili, da prenova ni potekala tako, kot bi morala. Direkcija RS za infrastrukturo je namreč odkrila nepravilnosti, zaradi katerih križišče oz. odsek ni varen.
Oglej si celoten članek

Saga Trebanjcev (in prebivalcev ostalih okoliških krajev) s prenovo cestnega odseka, ki je kategoriziran v ureditev centralnega krožnega križišča Trebnje, se še ni zaključila. S prenovo odseka, rušenjem mostu, so začeli že marca lani, nato pa se je začela gradnja krožnega križišča in ureditev okoliških cest, ki je trajala več kot pol leta, da je promet znova stekel tudi čez železniško progo. Trebanjci so se skoraj tri četrt leta morali voziti po okoliščih cestah, te so bile zaradi lokalnih volitev prav tako pošteno razkopane, in tako so si nabirali precej sivih las zaradi zamude časa pri obvozih. A teh za zdaj še ni konec.

Pri izvedbi del očitno ni vse potekalo tako, kot bi moralo, saj je občane proti koncu februarja presenetilo obvestilo, da je odsek lokalne ceste LC 245 011 Trebnje–Grmada–Dobrnič, ki poteka mimo bencinskega servisa Petrol proti Grmadi, zaprt. In sicer gre za 1 m od izvoza z regionalne ceste do ulice Pod Gradom v skupni dolžini približno 34 m (z urejenim obvozom skozi novo centralno krožišče pod gradom). Razlog? "Zapora tega odseka se uvaja na zahtevo Direkcije RS za infrastrukturo, ker priključek za bencinski servis Petrol iz državne ceste še ni dokončno zgrajen. Posledično navedeni odsek predstavlja potencialno nevarno oz. konfliktno točko s prometno varnostnega vidika, zato ga je potrebno začasno popolno zapreti," so krajane z obvestilom seznanili na Občini Trebnje.

Kakšne spremembe sledijo?

Zapora odseka bo trajala predvidoma do 18. aprila 2023 oz. do izgradnje novega priključka pri Petrolu. Obrnili smo se na Direkcijo RS za infrastrukturo, ki nam je pojasnila, da gradnja še ni v celoti zaključena, saj je treba prestaviti uvoz na BS Petrol in ustrezno izvesti prometno tehnične elemente priključevanja regionalne in lokalne ceste. "Trenutno obravnavani priključek cest in uvoza na BS Petrol predstavlja nevarno oziroma z vidika prometne varnosti konfliktno točko," so nam še pojasnili. Križišče oz. odsek proti Grmadi je sicer že obratoval in tako nekaj časa predstavljal veliko grožnjo v prometni varnosti. Obrnili smo se tudi na občino Trebnje, ki je navedena kot soinvestitor projekta, a za zdaj odgovora še nismo dobili. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 13:38 19. Marec 2023.

    Tako se dela v Butalastanu!

  • 13:33 19. Marec 2023.

    podoben primer je v Slovenski Bistrici, le da je cesta še odprta in več kot leto dni v fazi prevzemanja. …

  • 13:25 19. Marec 2023.

    Bosanci so specialci za polaganje asfalta in Slovenija je za njih Indija koromandija, provizije, zadni v vrsti podizvajalcev pa tolče …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.