Čez mejo jih je spravil za 12 tisočakov

Foto: PU Novo mesto
Foto: PU Novo mesto
Ko so ga ustavili, se je izkazalo, da ne izpolnjuje pogojev za vstop ali prebivanje v Sloveniji.
Oglej si celoten članek

Patrulja Policijske postaje Ilirska Bistrica je 12. junija zvečer ustavila osebni avtomobil nemških registrskih tablic, ki je pripeljal iz smeri Zabič. Vozil ga je državljan Iraka, prosilec za mednarodno zaščito v Nemčiji, imetnik potnega lista Nemčija za tujce. Poleg njega so bili v avtomobilu še štirje državljani Irana. Pri pregledu vozila pa so policisti v prtljažnem prostoru našli še dva državljana Irana, brez osebnih dokumentov.

Osebe, ki so imele potne liste, v njih niso imele odtisnjenih vstopnih žigov Slovenije. Ugotovljeno je bilo, da ne izpolnjujejo pogojev za vstop ali prebivanje v Sloveniji in da so državno mejo iz Hrvaške v Slovenijo prestopili na nedovoljen način.

Postopek so prevzeli kriminalistični inšpektorji PU Koper, saj je obstajal utemeljen sum, da je voznik, državljan Iraka čez mejo tihotapil ljudi in pri tem tudi ogrožal zdravje in življenje oseb. Izkazalo se je, da so bili ilegalni prebežniki pretihotapljeni po t. i. balkanski poti preko Bosne in Hercegovine in Hrvaške. Za pot so storilci dobili 12.000 evrov. 

Državljani Irana so zaprosili za mednarodno zaščito in so bili odpeljani v azilni dom. Državljani Iraka so še isti dan odvzeli prostost in ga dva dni za tem s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje, kjer je bil zanj odrejen pripor. 

*Fotografija je simbolična.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 19:02 18. Junij 2018.

    V azilni dom bi morali napotiti le tiste osebe, ki bi v državo prišli po legalni poti! Vse ostale pa …

  • 14:54 18. Junij 2018.

    zakaj se prestopnike pošilja v azilni dom na breme davkoplačevalcev? prekrškarje lepo nazaj do meje, pa da izstopijo iz države...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.