Čez mejo tihotapila skimming naprave

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Dva Bolgara sta preko meje tihotapila predmete, podobne pripomočkom za nameščanje t. i. skimming naprav za bankomate.
Oglej si celoten članek

Policisti na Gruškovju so med mejno kontrolo pri dveh državljani iz Bolgarije našli več predmetov, ki so podobni pripomočkom za nameščanje t.i. skimming naprav na bančne avtomate, o katerih je policija že večkrat opozarjala slovensko javnost. "Poleg tega sta bila ta dva osumljenca v tujini že večkrat obravnavana zaradi izvrševanja kaznivih dejanj ponarejenega negotovinskega plačilnega sredstva," je pojasnil Miran Šadl s PU Maribor.

Obema so policisti odvzeli prostost, preiskavo utemeljenih razlogov za sum storitve kaznivega dejanja pa so prevzeli kriminalisti s PU Maribor ob usmerjanju okrožnega tožilstva na Ptuju. "Mariborski kriminalisti so se povezali z drugimi enotami v Sloveniji in zbirali dodatna obvestila ter opravili tudi eno preiskavo vozila, najdenih pa je bilo tudi več predmetov in ostalih pripomočkov, ki se uporabljajo za izvrševanje kaznivih dejanj," je pojasnil Šadl.

Našli tudi večjo količino gotovine

Kriminalisti so pri enem osumljencu našli tudi večjo količino gotovine (fotografija v priponki), za katero obstaja velika verjetnost, da je bila pridobljena s temi kaznivimi dejanji, zato so jo zasegli in jo bodo v nadaljevanju tudi s pomočjo drugih varnostnih organov poskušali vrniti oškodovancem, zoper osumljena pa bodo podali tudi kazensko ovadbo.

En od njiju je bil zaradi večih kaznivih dejanj, storjenih  v  tujini, na podlagi evropskega naloga za prijetje in privedbo priveden k preiskovalnemu sodniku mariborskega okrožnega sodišča, ki je zanj odredil sodno pridržanje. V tej fazi se je v usmerjanje zadeve vključilo tudi okrožno državno tožilstvo v Mariboru.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.