Božič bo bel

Foto: Profimedia
Čez pol metra snega, čakajo nas hladni dnevi. Če ljudski pregovor drži, bomo imeli bel božič.
Oglej si celoten članek

Avto 30 bralcev skupaj z AMZS vabimo na ekskluzivni dogodek

Ljudsko izročilo pravi: "Kolikor ima Lenart snega na planini, toliko ga ima božič v dolini." Če bo držalo, bo božič precej bel. Na "Lenarta", 6. novembra, je namreč v gorah padlo precej snega. "V gorah so razmere povsem zimske in bodo takšne tudi ostale," na Twitterju piše Agencija za okolje. "V visokogorju Julijcev je zapadlo več kot pol metra snega."

xxx

Vremenoslovci sicer za danes napovedujejo oblačno vreme, občasno bodo še padavine. "Meja sneženja bo večinoma med 800 in 1200 metri nadmorske višine," pišejo pri Arso. "Na Primorskem bodo obdobja delno jasnega vremena, pihala bo zmerna do močna burja, ki bo popoldne slabela. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 9, na Primorskem okoli 14 stopinj Celzija."

Jutri bo na Primorskem in ponekod v severozahodni Sloveniji sončno, drugod bo oblačno. Predvsem ponekod v vzhodni Sloveniji bodo še občasne padavine. Šibka burja na Primorskem bo postopno ponehala. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 8, v alpskih dolinah okoli -1, najvišje dnevne od 5 do 10, na Primorskem do 15 stopinj Celzija.

Opozorilo Agencije za okolje

Danes do sredine dneva bodo najmočnejši sunki burje dosegali hitrost od 100 do okoli 120 km/h.

V četrtek in petek bo na Primorskem deloma sončno, drugod pa pretežno oblačno. "Nad severnim Sredozemljem še vztraja ciklonsko območje z vremensko fronto," pišejo pri Arso. "S severovzhodnim vetrom k nam doteka hladen in vlažen zrak."

Foto: Meteo.si Modelska napoved za deset dni

V nedeljo in ponedeljek bomo pod vplivom ciklonskega območja s središčem nad osrednjim Sredozemljem, sredi prihodnjega tedna pa se bo nad Alpami in srednjo Evropo krepilo območje visokega zračnega tlaka.

V soboto lepše kot v nedeljo

"V soboto bo precej sonca, od nedelje pa bo prevladovalo oblačno vreme," še pišejo pri Arso. "Verjetnost za padavine se bo povečala v nedeljo popoldne in v ponedeljek. Hladno bo, najvišje dnevne temperature bodo večinoma od 5 do 10 stopinj Celzija."

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:13 7. November 2017.

    za božič bo kup dreka ne pa sneg....................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.