Čez vikend sonca na pretek

Foto: Goran Kovačić/Pixsell
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
Čaka nas lep vikend. Pogostejše nevihte le v Julijskih Alpah.
Oglej si celoten članek

"Jutri bo razmeroma lepo vreme. Popoldne se nam obeta nekaj več kopaste oblačnosti, zlasti v hribovitem svetu lahko nastane kakšna ploha. Sončno bo tudi v soboto, popoldne bo od zahoda  več oblačnosti, v severozahodni Sloveniji je proti večeru možna kakšna nevihta. Tudi v nedeljo bo sončno, predvsem v osrednji in vzhodni Sloveniji, tam bo pihal okrepljen jugozahodni veter. V zahodnem delu države bo več oblačnosti, občasno bodo lahko tudi manjše padavine," nam je povedal dežurni prognostik na Agenciji RS za okolje Benedikt Strajnar.

Večjih količin padavin konec tedna torej ne bo. "Je pa možna kakšna močnejša nevihta še danes popoldne. Ni pa velike nevarnosti za kakšna neurja."

Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 17, najvišje dnevne od 24 do 27, na Primorskem do 30 stopinj Celzija.

Ne v Julijce

Če se boste odpravili v gore, prej preverite vremenske razmere. V Julijskih Alpah bo za vikend precej oblačnosti. Zapihal bo jugozahodnik "in zlasti ta zahodna, južna stran Julijskih Alp bo bolj oblačna že v soboto čez dan, pa tudi v nedeljo". Lepše vreme bo v Kamniških Alpah oziroma naprej proti vzhodnim Karavankam in Pohorju.

Na morju do 30 stopinj

Vsi tisti, ki boste vikend preživeli na morju, boste lahko uživali v sončnem in toplem vremenu. Ogrelo se bo do 30 stopinj. Segrelo se je tudi morje, ki ima že 24 stopinj. Bo pa na Primorskem kakšna nevihta možna le v soboto.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:22 4. Avgust 2011.

    Žurnal:"Jutri bo razmeroma lepo vreme."<br /><br />- včeraj sem prebiral in poslušal, da se bom danes prebudil v deževen dan, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.