Cigarete dražje za 20 centov

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
V opoziciji menijo, da pričakovanega finančnega učinka ne bo.
Oglej si celoten članek

S 1. majem se bodo trošarine za tobak in tobačne izdelke zvišale za pet odstotkov, pri biogorivih, ki se dodajajo fosilnim gorivom, pa ne bo mogoče več uveljavljati oprostitve.

Državna sekretarka na finančnem ministrstvu Mateja Vraničar je dodatne prihodke ovrednotila na 31 milijonov evrov proračunskih prihodkov letos ter 24 milijonov evrov prihodnje leto.

V opoziciji dvomijo, da bodo predlagane rešitve res zagotovile takšne prilive v proračun, saj bo po njihovem prepričanju prišlo do upada prodaje ter odliva kupcev v tujino, razmahnil se bo tudi sivi trg. "Slovenija bo le financirala proračune drugih držav," je opozoril Andrej Šircelj (SDS).

Vlada je po razveljavitvi zakona o davku na nepremičnine sicer že zvišala trošarine za alkohol in alkoholne pijače ter energente.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 07:37 24. April 2014.

    Samo kruh naj ne dražijo

  • STF
    07:15 24. April 2014.

    Tocno tako je in se bol bo.

  • 07:15 24. April 2014.

    10€ na škatlo, pa da vidimo kdo je še inteligenten.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.