"Cilj napadov ni Senica, ampak jaz"

Foto: Žurnal24 Čeprav se zaveda, da bi ljudje rezultate radi hitro, ministrica opozarja, da so
V Sloveniji še nikoli ni bilo v postopkih toliko vplivnih ljudi, kot jih je danes, na očitke, da je policija aktivna samo pri preganjanju kurjih tatov, za Večer odgovarja Kresalova.
Oglej si celoten članek

Glede domnevne povezanosti Hypo Banke in LDS je notranja ministrica Katarina Kresal zanikala, da bi šlo za strankino hišno banko. Poleg tega LDS pri Hypo Banki nima kredita, "ampak zgolj odprt račun kot pri mnogih drugih bankah".

Miro Senica je odvetnik in to je bil, preden sem šla sama v politiko, in to bo tudi, ko se bom od nje poslovila. Je to njegov velikanski greh? Mora oditi iz države, ker ima za partnerico notranjo ministrico?
Katarina Kresal

O povezavah njenega partnerja Mira Senice z omenjeno banko Kresalova pravi, da je Senica svojo plat zgodbe že pojasnil. Po njenem mnenju pa gre za "del politične igre, v kateri končni cilj ni Miro Senica, ampak jaz".

"V politiki sem še vedno nova, nimam pestre zgodovine, nič obremenilnega mi ne morejo najti, da bi me onemogočili," pravi ministrica in dodaja, da če iz njene kariere "ni mogoče najti dovolj sredstev za manipulacije", je pa Senica "s svojim naborom poznanstev neusahljiv vir podtikanj in namigovanj".


Zastrupljena politična atmosfera

Trenutno atmosfero v delu slovenske politike predsednica LDS ocenjuje kot zastrupljeno, usmerjeno v prepir in razdor. "V letu 2011 se ponovno odpira dosje Velikovec, pogovarja se o tem, kdo je bil agent SDV, na funkcionarje, ki kandidirajo za visoke funkcije v pravosodju, se gleda skozi prizmo dogodkov izpred 40 let," izpostavlja.

Kresalova priznava, da bi aktualna vlada "morala presekati brezplodne debate, se ne ukvarjati z zamerami, kadrovskimi zadevami, predvsem pa se odločati hitreje in bolj odločno in ne za vsako ceno iskati konsenza". Izpostavlja pa, da se je vlada lotila "za Slovenijo življenjsko pomembnih reform", ki jih je prejšnja vlada opustila, kot pravi, "zaradi strahu pred padcem javnomnenjske podpore".

Pahor naivno verjel opoziciji
Za premierja Boruta Pahorja Kresalova ocenjuje, da je mogoče preveč računal na sodelovanje z opozicijo in preveč stavil na vsesplošno konsenzualnost. "In mogoče je včasih preveč naivno verjel v dobre namere vseh akterjev v politiki, zlasti tistih, ki ne sedijo v naših klopeh in niso prevzeli odgovornosti za vodenje države. To nam je vzelo preveč časa. Zato, ker smo se najprej zaradi tega pošteno skregali navznoter, navzven pa zaradi tega nismo potegnili potez, ki bi jih morali," dodaja.

Ministrica sicer ocenjuje, da bo ta vlada dočakala konec mandata, saj je njihova odgovornost, "da stvari pripeljemo do konca, izpolnimo obljube, ki smo jih dali, in da v danih razmerah naredimo največ, kar lahko".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.