Čistilka je dobila pisarno

Foto: Žurnal24 Ivan Pavinčič je soavtor nagrajenega projekta, ki rešuje problem prečiščevanja o
Ideje. Nagrade za najboljše poslovne načrte letos usmerjene v ekologijo.
Oglej si celoten članek

“Projekt Pavan ekologija z inovativno patentirano opremo ne potrebuje električne energije, specialnih filtrov ali kemičnih snovi za prečiščevanje voda, onesnaženih z oljem, mastjo in drugimi trdimi snovmi,” so razložili prvo nagrado najboljšega poslovnega načrta letošnjega natečaja Podjetna Primorska. Na včerajšnji slovesnosti v Avditoriju Portorož so jo izročili avtorjem projekta Ivanu Pavinčiču, Janezu Urbancu in Miroslavu Picigi.

“Napravo lahko uporabljamo v gospodinjstvu, servisnih delavnicah, restavracijah in povsod, kjer nastajajo onesnažene vode,” so povedali v Univerzitetnem inkubatorju Primorske (UIP), razpisniku natečaja.

Letos četrtič

Spodbudne nagrade
Pisarna. Zmagovalec natečaja je poleg denarne nagrade v višini šest tisoč evrov dobil možnost, da lahko svoje posle vodi v brezplačni pisarni UIP.

Natečaj že četrto leto prispeva k promociji podjetništva med mladimi in nastajanju novih, na znanju temelječih podjetij – oboje pomembna vpliva na razvoj primorske regije. Letos se je za najboljši poslovni načrt Primorske potegovalo 52 projektov. Drugo mesto je zasedel poslovni načrt Vojka Andrejašiča in Suzane Laporšek s področja merilnih naprav za izvajanje biomehanskih testov, tretje pa poslovna ideja Andreja Pavliča in Marka Protića o energijskem pretvorniku, ki za pridobivanje električne energije izkorišča sončno in vetrno energijo.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.