Civilne iniciative tožijo

Foto: Žurnal24 Boris Šuštar je z okoljevarstvenimi problemi seznanil tudi Evropsko komisijo. (F
Sanacija. Ekološki problemi Celjske kotline so pereči, ukrepi pa za CI prepočasni.
Oglej si celoten članek
Po pomoč drugam

Ne ukrepajo. "Inšpekcijske službe in državni organi proti storilcem ne ukrepajo," opozarja Šuštar. Po pomoč so se obrnili na komisariat za okolje Evropske komisije.

"Delegacijo generalnega direktorata za okolje z Juliem Garcio Burguesom na čelu smo seznanili z vsemi okoljevarstvenimi problemi, s katerimi se spopadamo v Celjski kotlini, z zdravstveno ogroženostjo prebivalcev ter nedopustnim aktualnim onesnaževanjem," pravi Boris Šuštar, koordinator Civilnih iniciativ (CI) Celja.

Tudi o zastrupljeni zemlji
Kot poudarja Šuštar, jim bodo posredovali tudi pritožbo prebivalcev, ki so neposredno ogroženi zaradi črne deponije v Bukovžlaku. "Seznanili smo jih prav tako z odvozom zastrupljene zemlje iz Celja v Maribor," pove in doda, da je direktorat za okolje proti Sloveniji sprožil tudi sodni postopek v zvezi z nespoštovanjem uredbe o ravnanju z odpadki na deponijah Cinkarne Celje.

V cinkarni odgovarjajo, da je omenjeno uredbo v našo zakonodajo preneslo ministrstvo za okolje in prostor, oni pa so jo dolžni spoštovati. "Na osnovi opravljenih monitoringov in poročil inšpekcijskih ogledov menim, da to tudi počnemo, spoštujemo zakonodajo in uporabljamo postopke, skladne z najboljšo razpoložljivo tehniko," se je na očitke odzvala Nikolaja Podgoršek Selič, tehnična direktorica cinkarne.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.