Človeška ribica izlegla jajčeca

Foto: postojnska jama, ciril mlinar cloveska_ribica Foto: postojnska jama, ciril mlinar človeška ribica2 Foto: postojnska jama, ciril mlinar človeška ribica3 Foto: postojnska jama, ciril mlinar človeška ribica4
Enkratni dogodek v zgodovini: človeška ribica je v akvariju izlegla jajčeca.
Oglej si celoten članek

"Čudež v Postojnski jami," se veselijo v najbolj znani turistični jami na svetu, kjer so bili prvič v zgodovini priče izjemnemu dogodku: v akvariju Postojnske jame je ena od ribic začela izlegati jajčeca. "To je dokaz, da za jamo in življenje v njej skrbimo, kot ji pritiče," menijo v Postojnski jami.  

Mirno in brezstresno okolje

"Akvarij smo zatemnili in zavarovali, da bi ribici omogočili mirno in nestresno okolje. Znotraj akvarija je narejena tudi pregrada, ki jo fizično ločuje od ostalih ribic, da ne bi ogrozile jajčec," so zapisali.
Dogajanje je pod strokovnim vodstvom Slavka Polaka in Gregorja Aljančiča posnel Ciril Mlinar, ki ima doslej edini posnetke breje človeške ribice v naravnem okolju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 00:05 14. Avgust 2013.

    Bravo, so končno ugotovili, da tudi človeška ribica potrebuje nekoliko zasebnosti in zatemnjen prostor, da lahko v miru seksa.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.